Bednarský letěl jako vítr

ŠUMPERK • Jelikož se druhý ročník závodu ŠumpeRUN kvůli koronavirovým opatřením nemohl spustit v původním červnovém termínu, po zajímavém nápadu od tvořivých organizátorů se soupeřilo alespoň virtuálně. Do běžeckého zápolení na dálku se zapojilo šestadvacet zájemců, kteří dohromady naběhali 82 kola a 273 kilometry.

Petr Fišer

Titul nejrychlejšího „pen­dolina“ v královském boji si přivlastnil Vojtěch Bednarský, jenž desetikilometrovou vzdáleností doslova prolétl v čase 36:50 min. „Vojta byl v prvním ročníku nejrychlejším šumperským závodníkem a jsme rádi, že své kvality potvrdil i ve virtuální verzi. Navíc ovládl i kategorii sprintu na jedno kolo,“ uznale pokyvoval hlavou Bohuslav Vondruška z pořadatelského týmu.

Mezi ženami zabodovala Tereza Křížová. S výkonem, jímž se prezentovala, nenašla vážnější konkurentku a bezpečně zvítězila.

K účasti na VirtualRUNu byly zapotřebí chytré hodinky nebo telefon s funkcí GPS záznamu. Pokud šlo o absolvované pokusy, žádné limity se nekladly. „Každý účastník byl automaticky zařazen do vytrvalostního hodnocení. Nejaktivnější Lukáš Mazák se postavil na start hned patnáctkrát,“ prozradil Vondruška.

MÍSTO ČERVNA AŽ V ZÁŘÍ

Všichni milovníci běhu o atraktivní závodění historickým centrem města nepřijdou ani letos. „Původně se nabízela druhá polovina října, ale to se nám od začátku příliš nezamlouvalo,“ přiznal „Bob“ Vondruška. „Všechny zaplacené registrace jsou v platnosti a automaticky se převádějí,“ navázal na svého kolegu Jan Kostecký. „Pokud některým závodníkům nový termín nevyhovuje, mohou využít bezplatného převodu,“ dodal.

ŠumpeRUN se 13. září stane jedním z vrcholů podzimní části sezóny. Soupeřit se bude na mírně upravené trati. Ve Fialově ulici, kudy původní trasa vedla, bude po celý rok umístěno provizorní autobusové nádraží. Proto dojde k přesunutí do ulice 17. listopadu. Ubylo ostrých zatáček, přibylo širších úseků a délka se maximálně zpřesnila, aby činila rovných 10 kilometrů. Místem startu a cíle zůstává náměstí Míru.

Závodníci, kteří se přihlásí na ŠumpeRUN, můžou při registraci přispět na podporu Dětského klíče. Nezisková organizace, která mimo jiné pracuje s lidmi s poruchou autistického spektra, slaví v letošním roce dvacet let své existence.

Vojtěch Bednarský prosvištěl závodní tratí za 36 minut a 50 vteřin.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*