„Hvězdy“ v Zábřehu pozvou na AC/DC a Bittovou

ZÁBŘEH • Dramaturgie open air festivalu Hvězdy na hradě, který se koná od poloviny června na nádvoří bývalého zábřežského hradu, nabídne i ve své druhé části atraktivní hudební program. Ve čtvrtek 25. června si přijdou na své zejména příznivci rockové skupiny AC/DC.

„V podání jejího nejuznávanějšího českého revivalu AC/CZ zazní nejen Highway to Hell, ale i všechny další nejslavnější hity této kultovní australské kapely. Návštěvníky navíc čeká pořádná koncertní show s originálními nástroji, kostýmy i kulisami,“ zve na další akci zábřežského festivalu produkční Vratislav Jarmar. Dvoutýdenní série akcí pod otevřeným nebem vyvrcholí v sobotu 27. června vystoupením jedné z nejosobitějších českých hudebnic, houslistky a zpěvačky Ivy Bittové, která koncertovala kromě téměř celé Evropy také v Americe nebo v Japonsku.

„Bittová je zřejmě nejproslulejší žákyní profesora Rudolfa Šťastného, zábřežského rodáka, který v Zábřehu řídil amatérský symfonický orchestr. V osmdesátých letech u něj studovala na Janáčkově akademii hru na housle a profesor Šťastný byl pro Bittovou oporou další desítky let,“ připomněl zajímavou vazbu světově známé hudebnice se Zábřehem Jarmar. Vstupenky na festivalové akce lze zakoupit online na webových stránkách Kulturak.info nebo na prodejních místech Zábřežské kulturní.

Nádvoří zábřežského hradu bude pro návštěvníky otevřeno vždy nejméně půl hodiny před začátkem akce, v případě deštivého počasí se program přesune do kulturního domu se začátkem o 15 minut později. (red)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*