Průšvihy jako blázen

POSTŘELMOV, ŠTÍTY • Po dvou domácích zápasech poprvé vycestovali mimo svůj stadión a byl z toho průšvih jako blázen. Fotbalisté Jindřichova se smířili s rolí boxerského pytle, jehož pevnost úměrně klesá s každou ostřejší ránou. Favorizovaný Postřelmov toho náležitě využil a rozpoutal gólové peklo. Ještě hůře dopadlo ve stejný den krvavě zbičované torzo Vikýřovic.

Petr Fišer

I. B TŘÍDA C POSTŘELMOV – JINDŘICHOV 6:1 (3:0)

Svěřenci hlavního lodivoda Martina Hoška se na vypracování dostatečného poločasového náskoku příliš nenadřeli. „Že by to od nás bylo extra koukatelné, to se říct nedá. Nemohli jsme se dostat do tempa. Hráli jsme bez pohybu, jako by se nikomu nechtělo běhat. Nejradši bych se otočil zády a jel někam pryč. I tak nám to bohatě stačilo, což o mnohém vypovídá,“ zápasil se smíšenými pocity Jiří Picka. „Proti silnějšímu soupeři bychom měli daleko větší problémy. Jindřichov mi v poli připadal hodně slabý, a navíc se nemohl opřít o pomoc brankáře Šima. Zápas mu nevyšel, na jeho vrub padají minimálně tři naše góly,“ tvrdil postřelmovský asistent trenéra. Domácí partu nasměroval k bezproblémovému triumfu Jan Mičunda. Dvakrát skóroval sám, jednou si vynutil penaltový faul. Hostům svitla naděje v 55. minutě. Přestože se na začátku druhého dějství bránili narůstajícímu tlaku, zničehonic se vynořili nad hladinu. Postřelmov při dlouhém nákopu do šestnáctky řešil vzniklý požár ležérním způsobem a hlavně nedovolenými prostředky. Nařízený pokutový kop proměnil Martin Navrátil. Jak se později ukázalo, byla to jen tiše znějící labutí píseň. „S tím, jak odpadávali fyzicky, se znovu navyšovala naše dominance. O žádném jásání ale nemůžu mluvit. Naše forma ještě není taková, jaká by mohla a měla být. Pořád nám k ní dost schází,“ krotil euforii fanoušků tradičně přísný Jiří Picka.

BRANKY: 17. Kupčík, 33. a 40. Mičunda, 63. J. Ladislav, 64. Nýdecký, 89. M. Hejl – 55. M. Navrátil. Diváci: 98. POSTŘELMOV: Arbeit – Špička, A. Blaťák, Vykydal, M. Straka, Kupčík, Jáně, Mičunda, M. Dus, Vít, Nýdecký. Střídali: 46. J. Ladislav, 70. M. Hejl, 73. Kulil, 73. Kuruc, 87. M. Vepřek. JINDŘICHOV: Šimo – Miko, D. Zimolka, Svora, Velký, F. Vaněk, F. Vlček, Javora, M. Navrátil, Tomíček, Tóth. Střídali: 46. Drechsler, 67. M. Strnad, 73. Bečica.

ŠTÍTY – VIKÝŘOVICE 9:0 (4:0)

Jakmile se Vikýřovice sejdou v „plné palbě“, úrovní a kvalitou hráčského materiálu vyčnívají v nejnižší krajské soutěži o pořádný kus. Zádrhel se skrývá ve skutečnosti, že je trenérská nit Jiřího Silného často pořádně horká a neschopná provozu. V sobotu přivezl do místa zápasu jen deset použitelných hráčů! Přestože domácí strana postrádala matadora Lakomého, s oslabeným protivníkem se vůbec nepárala a darovanou přesilovku zhodnotila více než zdatně. Počáteční zastřelování ukončil Luděk Skoumal, další zásahy měly podpis Martina Jandejska. Mladý útočník zkompletoval jeden z nejrychlejších hattricků v soutěžní historii. Potřeboval na to úsek hry trvající pouhopouhých pět minut. Zatímco vikýřovičtí kaskadéři se škvařili ve vlastní šťávě, štítecká kanonáda se měnila v čím dál větší exhibici. V 88. minutě ji završil gólman Tomáš Kulíšek, jenž se po výletu přes celé hřiště chopil exekuce nařízené penalty. Když potupa, tak se vším všudy. „Vikýřovice od stavu 4:0 jen přihlížely našemu koncertu. Že nedaly dohromady jedenáct hráčů? To nebyl náš problém,“ řekl vedoucí Štítů Vojtěch Langer.

BRANKY: 26., 29., 31. a 57. Jandejsek, 15. a 78. L. Skoumal, 60. Nykel, 85. Hendrich, 88. T. Kulíšek. Diváci: 101. ŠTÍTY: T. Kulíšek – Šín, Verner, Kaplánek, Pařízek – Šponar, Sedláček, T. Doležal, Nykel – Jandejsek, L. Skoumal. Střídali: 64. L. Doležal, 67. Hendrich, 80. Kropáček. VIKÝŘOVICE: Kašpar – J. Uvízl, Opravil, M. Uvízl, Trunkát, Tomášek, L. Horák, Rojek, Hrabala, M. Macek.

Součástí vítězné postřelmovské sestavy byl i Michal Jáně. Hostitelé nastoupili v daleko silnějším složení než naposledy v Bludově.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*