Neckář a Rottrová zavzpomínali na začátky. Vysloužili si potlesk vestoje

ZÁBŘEH, ŠUMPERK • V Zábřeze Václav Neckář, v Šumperku Marie Rottrová. Obě ikony české pop muzic navštívily v minulém týd- nu nezávisle na sobě region, aby provedly koncerty od- kládané kvůli koronaviru. V případě Neckáře to bylo celkem pětkrát, Rottrová se měla do Šumperka dostavit 21. května. V září se jim to oběma konečně povedlo.

page5image65143616

„Na Neckáře jdu už poosmé, poprvé to bylo v pěti letech,“ nechal se slyšet zachovalý šedesátník, který 3. září usedl do do posledního místečka zaplněného hlediště zábřežského kulturního domu. Se zpěvákem a jeho bratrem Janem společně zavzpomínali na hudební začátky a v souvislosti s padesátiletím skupiny Bacily dostal možnost zakoupit si jejich zbrusu novou desku. Zazněly všechny Neckářovy známé hity, včetně ústřední melo- die z Šíleně smutné princezny v podání mládí z doprovodného symfonického orchestru.

Marie Rottrová přijela do Šumperka o čtyři dny později. S fanoušky, mezi ni- miž stejně jako v případě koncertu Neckáře nechyběli ani osmdesátníci, při- jela oslavit životní jubileum svými nejznámějšími hity. Například Markétku si s ní zpíval celý sál. Publikum nešetřilo projevy radosti a uznání a v závěru zpěvačku odměnilo potleskem vestoje. text a foto: bav

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*