Krátce z kultury

Zábřeh bude bavit Aleš Háma

ZÁBŘEH • Důvtipnou komedii Můj nejlepší kamarád, v níž exceluje především Aleš Háma, nabídne zábřežský kulturní dům všem divadelním příznivcům ve středu 15. září. V komedii s ústřední postavou hravého lháře dále účinkují Tereza Kostková, Nela Boudová nebo Petr Motloch.

„Klášterky“ uvedly poslední koncerty

RAPOTÍN, ŠUMPERK • Orchestr Ježkovy stopy v Rapo- tíně 12. září a Musica Florea v pondělí 13. září v šumperském klášterním kostele s novodobou premiérou Horálkova Oratoria ukončily letošní Klášterní hudební slav- nosti. V rámci celého regionu pobavily posluchače celkem 17 koncerty vážné hudby, trvajícími celé léto.

Úřad otevřel dveře a provedl online koncert

OLOMOUC • Další ročník Dnů kraje se uskutečnil v sobotu 4. září. Letos poprvé proběhl hlavní koncert kvůli snížení rizika v souvislosti s epidemií covidu-19 formou online přenosu. V průběhu sobotního dopoledne ocenil hejtman výtvarné práce dětí, které letos malovaly na téma Už se těším, až… Dílka mohli návštěvníci obdivovat přímo v budově úřadu.

Po roce opět Den rodiny

OLOMOUC • Den plný zábavy připravil Olomoucký kraj ve spolupráci s městem Olomouc a dalšími organizacemi, které pracují s pěstounskými rodinami. Oblíbená akce pro rodiny vlastní i náhradní proběhne 12. září ve Smetanových sadech v Olomouci jako příspěvek pro Den (pro) pěstounství.

Mlýn otevřel veřejnosti dveře

RAPOTÍN • Voda v krajině a Co ukrývá řeka byly dva projekty bývalého rapotínského mlýna Reitendorf, který se do povědomí veřejnosti dostává poslední dva roky. V prostorách mlýnice zpřístupnily výstavu soutěžních fotografií a přízemí s kulturní památkou – vodním kolem a navazujícími převodovými mechanismy – oživil Petr Válek autorskou instalací.

V pivovaru se vystavuje

ZÁBŘEH • V pivovaru Welzl Zábřeh můžete do konce října zhlédnout fotografie makro Evžena Šíbla z Bohdíkova u Šumperka. Jsou na nich místa z Jeseníků, která už dnes nenajdete. Autor se rád nechává unést krajinou, světlem, ranní mlhou, mraky nebo noční atmosférou.

Oroslan se vrací

ŠUMPERK • Slovinsko-české filmové drama režiséra Matjaže Ivanišina Oroslan se v létě vrátilo do kin v sérii specifických projekcí doprovázených výstavou; ve vybraných kinech i besedou. Obnovená distribuce filmu bude doprovázena výstavou vsetínského fotografa Roberta Goláně s názvem Ecce homo, která zobrazuje lidské stáří v proměnách času. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*