Krátce z kultury

Hnízdo zve za sýkorkou

ZÁBŘEH · Mateřské a rodinné centrum Hnízdo zve nejen rodiny s dětmi na Adventní putování se sýkorkou modřinkou. Hru je možné absolvovat do 20. prosince kdykoli během dne. První zastavení je na začátku ulice Nemilská a poslední za Nemilí u lípy. Cestou provází sýkorka modřinka.

Karel Čunderle má svou knihovnu

ŠUMPERK · O odborné knihy především z oblasti rekonstrukce historických památek či stavitelství je bohatší Městská knihovna v Šumperku. Návštěvníci si zde budou moci půjčit knihy, které po celý svůj profesní život schraňoval stavitel a zachránce nejen šumperských památek Karel Čunderle.

Odstartovala velká čtenářská adventní soutěž

ZÁBŘEH · Tentokrát má podobu knihomolského adventního kalendáře a probíhá výhradně online. Vítěz získá knižní odměnu a roční registraci do městské knihovny zdarma. Soutěž odstartovala 1. prosince, informace získáte na webových stránkách Knihovna. zabreh.cz.

Křesadlo má první nominace

ZÁBŘEH · Nominace na letošní ocenění dobrovolníků Křesadlo 2020 má první nominované. Ze Zábřeha se bude o ocenění ucházet podnikatel Tomáš Hurta. Místní radní ho navrhli za pomoc během epidemie, kdy poskytl veškeré výrobní kapacity své firmy na výrobu roušek.

Města už mají své vánoční stromy

REGION · Šumperský vánoční strom letos na náměstí Míru dorazil 24. listopadu. Patnáct metrů vysoký smrk ztepilý darovaly městu Lesy České republiky. Naopak do Zábřeha vánoční strom už několik let nikdo nevozí, protože má vlastní rostlý. Ozdobený už dělá radost před zámkem na horním náměstí.

Tradiční Noc divadel netradičně

ŠUMPERK · Koronavirovou verzi tradiční Noci divadel připravili 21. listopadu šumperští herci. Na originální prohlídku tajemných zákoutí svého stánku pozvali zájemce prostřednictvím internetu. Průvodcem zvukové reportáže se stala legenda souboru Olga Kaštická. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*