Parádní pečeť Strnada, výhru Šumperka pojistil „pozdravem“ z poloviny hřiště

OLOMOUC • Už to není náhoda. Fotbalistům Šumperka ve větší míře sedí venkovní zápasy. Další skalp přivezli z Olomouce, kde „vynulovali“ HFK. „Možná to bude tím, že se většinou hraje na kvalitnějších trávnících, než jaký je u nás na Tyršáku. Víc svědčí naší kombinaci,“ zamyslel se trenér Zdeněk Opravil.

Petr Fišer

DIVIZE E
HFK OLOMOUC – ŠUMPERK 0:2 (0:0)

Sestavu lepil všemi dostupnými prostředky. Počítat nemohl s Podhorným, Dostálem, Kováčem či Ostrovkou. „Samozřejmě bychom byli radši, kdyby se všichni hráči nacházeli ve stoprocentním zdravotním stavu. Na druhou stranu je to šance pro mladší kluky, aby ukázali, že na to mají a že do našeho kádru patří právem. Musím říct, že mě nezklamali. Na výbornou si se svou rolí poradili i junioři, jejichž služeb jsme využili ve druhé půlce. V nohách už měli dopolední utkání dorostenecké ligy v Kroměříži, přesto ob- stáli se ctí,“ chválil Opravil.

Vyrovnané úvodní dějství postrádalo větší kvalitu. Až na zlatou příležitost Strnada, jenž levačkou pálil přímo do gólmana, se nic zásadního neudálo. „O přestávce jsme hráče nabádali, ať jsou maximálně zodpovědní, obezřetní a soustředění. Že může rozhodovat každá chyba. To se nakonec i potvrdilo. Domácí stoper neodkopnutím míče daroval příležitost našemu Standovi Lavrovičovi, který ji s přehledem proměnil,“ popisoval šumperský kouč. „V mých očích jsme v dalším průběhu mohli trochu víc podržet balón a vy- rážet do brejků. Jenže to bylo nahoru dolů. Protože jsme ve výhodných situacích nebyli dostatečně produktivní a několik možností měla i Olomouc, stát se mohlo cokoliv.“

Definitivní uklidnění na stranu hostujícího mužstva přinesla 76. minuta. Patrik Strnad si všiml odvážného postavení riskujícího brankáře a z půlky hřiště mu „načepoval“ míč přímo pod břevno. Ač se strážce Machalický snažil sebevíc, na překvapivou zásilku letící vzduchem nedosáhl.

BRANKY: 49. Lavrovič, 76. Pa. Strnad. Diváci: 72.

ŠUMPERK: Pitron – D. Liďák, M. Smrž, Purzitidis, Jurásek – Linet, Musílek, Pa. Strnad – Malacka, Raclavský, Tran Chi Dong. Střídali: 46. Lavrovič, 56. A. Žák, 78. Václavek, 81. Elšík.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*