Sváteční „mač“ řídil Šinogl

VELKÉ LOSINY • Ve Velkých Losinách si udělali moc hezký den. Ještě předtím, než došlo na očekávané utkání domácích fotbalistů s Mohelnicí, se čtyřem stovkám diváků představili dříve narození pardálové. Odpolední duel v rámci svátečního programu řídil Matěj Šinogl.

Petr Fišer

Předzápas obstaralo speciální utkání legend mezi domácími veterány a starou gardou Sigmy Olomouc. Nechyběl ani bývalý
reprezentant Radoslav Kováč. foto: JaTe

KRAJSKÝ PŘEBOR VELKÉ LOSINY – MOHELNICE 2:1 (1:0)

Univerzál do nepohody se poprvé prosadil ve 23. minutě. Uvízl poslal od lajny do šestnáctky prudkou střílenou nabídku a odchovanec Šumperka za ni poděkoval u přední tyče. Na malém vápně zůstal trestuhodně nepokrytý. „Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Zatímco Mohelnice byla rozjetá, my jsme se nacházeli v nelehké situaci. Vzdalovat se nám začal i střed tabulky,“ připomněl losinský asistent trenéra Jakub Tejkl. „Prvnímu poločasu by více slušel remízový stav. Také Mohelnice měla dobré šance. Jednou nás zachránila tyč, párkrát Dominik Hatala. Po rohovém kopu se mu podařilo zlikvidovat pohotovou hlavičku i následující dorážku,“ popisoval Tejkl. Losiny měly svého dvougólového hrdinu. Šumbera odcentroval přes celou šířku pokutového území, míč si zpracoval Šinogl a jeho rána do protipohybu brankáře Hory znamenala vedení domácího celku o dva zásahy. Hostitelé správně odtušili, odkud jim hrozí největší nebezpečí. Tvořivého Romana Kubu úspěšně bránili do 84. minuty. Jakmile se vytáhlý bomber dostal k odraženému balónu, bylo okamžitě zle – 2:1. Stejný hráč mohl v nastaveném čase vyrovnat. I když překvapivě nařízenou standardku nekopl špatně, na Hatalu si nepřišel. „Jsou to pro nás zlaté body. Doufejme, že se s jejich pomocí odrazíme k lepším zítřkům a do klidnějších tabulkových vod. Pochvalu zaslouží celý mančaft. Kluci to jeden vedle druhého odjezdili po zadku a v sestavě se tentokrát nevyskytl žádný slabý článek. Snad nám to vydrží a konečně začneme bodovat častěji,“ přál si Jakub Tejkl.

BRANKY: 23. a 66. Šinogl – 84. R. Kuba. Diváci: 400. VELKÉ LOSINY: D. Hatala – J. Zatloukal, M. Žídek, Simon, Martin Kocourek, Šumbera, Šinogl, O. Žák, Mátl, J. Uvízl, P. Navrátil. Střídali: 63. Hilbert, 63. M. Macek, 68. Indra, 68. F. Navrátil. MOHELNICE: Hora – Vokoun, R. Kuba, Pinkava, Nantl, Linhart, Pauliny (60. Čank), V. Cikryt, Fišara, Srdýnko, D. Ryba.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*