Sázka, která se vyplatila

ŠUMPERK – Trenér šumperských hokejistů Martin Sobotka povolal do zbraně mladé klubové odchovance a svého rozhodnutí nemusel litovat. Jednalo se o sázku, která se mu vyplatila. Adam Scheuter a Jakub Horký se za vloženou důvěru odměnili snaživými výkony, které vyšperkovali vstřelenými góly. Draci po nepovedených představeních proti Sokolovu, Kolínu a Vrchlabí potrápili dva prvoligové favority.

Petr Fišer

V sestavě se objevil i Jiří Uhlík, jemuž byla před středečním duelem přidělena pozice v zahajovacím útoku.

Jakub Horký opepřil návrat do sestavy gólovým zakončením, kterým se přihlásil o pozornost v duelu s Kladnem. foto: Petr Fišer

Po vysoké domácí porážce s Vrchlabím krajně nespokojený trenér Martin Sobotka tak dostál tvrzením, že udělá několik změn. „Existuje možnost, že by přišli noví hráči. Nejdřív ale dáme šanci klukům, kteří v předchozích kolech nehráli,“ vysvětloval šumperský kouč. „Po restartu soutěže jsme ve třech nezvládnutých zápasech obdrželi hodně branek. Proto jsme na kladenský stadión přijeli s tím, že budeme dobře bránit, zkusíme co nejdéle udržet nulu vzadu a pokusíme se dát nějaký gól,“ odhalil předzápasové plány Sobotka. „Gól jsme skutečně dali, ale k naší smůle jsme inkasovali půl minuty před koncem první třetiny. Je potřeba si přiznat, že soupeř byl po celé střetnutí lepší a utkání kontroloval. Možná to bude znít divně, ale za pozitivní můžeme považovat fakt, že jsme dostali jen čtyři branky. Byla to pro nás dobrá příprava na další kola, v nichž chceme bodovat,“ řekl lodivod Draků. „O čistý štít jsme přišli hned ve třetí minutě, což nás trochu zaskočilo. S přibývajícím časem jsme se zlepšovali a udržovali si převahu. Ve druhé třetině jsme sice Šumperku odskočili, vzhledem k průběhu ale mohlo být naše vedení výraznější. Další góly jsme bohužel nepřidali, a jakmile hosté snížili, o výsledek jsme se museli znovu obávat a strachovat,“ mrzelo trenéra Kladna Davida Čermáka. Na povinné body si brousili zuby i přerovští Zubři. Proti Drakům to ale měli ještě složitější než kladenští Rytíři, ve Škoda aréně museli smazávat dvougólové manko. „Kdyby mi před utkáním někdo řekl, že budeme mít bod, tak bych ho bral. Vzhledem k průběhu je velká škoda, že jsme nezískali všechny tři,“ posteskl si lodivod Sobotka. „Zápas měl náboj i kvalitu. My jsme v něm prokázali, že jsme schopni hrát i s mančafty ze špice tabulky. Kluky musím pochválit,“ nešetřil pozitivním hodnocením. „Škoda neubráněného oslabení za stavu 2:0.

V závěru jsme bohužel nezvládli jednu standardní situaci, která nastala po prohraném buly. Musíme to hodit za hlavu a naplno se soustředit na nejbližší střetnutí s Kadaní.“ Podle Jakuba Grofa, jenž v Přerově plní roli trenérského asistenta, bylo víkendové derby zápasem brankářů. „Oba zachytali výborně.

Domácí mužstvo, které nehrálo vůbec špatně, podpořil Peksa. Nás držel nad vodou Dvořák. Hlavně díky němu jsme měli šanci získat dva body, a to v dalším z mnoha náročných duelů.“

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*