Postřelmov to myslí vážně, v úvodu nezaváhal

POSTŘELMOV • Trenéři postřelmovských fotbalistů mají z čeho vybírat. Už tak nadupaný kádr mužského áčka ještě zocelil důrazný univerzál Martin Kupčík. Jeden z postupových aspirantů odstartoval dlouhou cestu za vysněnou I. A třídou nejtěsnějším vítězstvím nad nevyzpytatelnou Libinou, další těžká výzva ho nemine v sobotu na horké bludovské půdě.

Petr Fišer

I. B TŘÍDA C POSTŘELMOV – LIBINA 2:1 (2:0)

Mičunda, Nýdecký, Dus, Nimrichtr v základní sestavě, stálice z posledních sezón Jáně, Krátký či Winkler jako žolíci na střídačce. I to svědčí o tom, že to v Postřelmově myslí s útokem na nejvyšší příčky vážně. Úvodní část nedělního střetnutí tomu odpovídala i po herní stránce. Bijec Dvořák prodloužil autové vhazování k zadní tyči, kde ťukl hlavou do míče Karel Špička. Za další dvě minuty to bylo už 2:0. Martin Dus vyslal do vyložené šance Vojtěcha Vykydala a ten si při vypuštění přízemní rány vybral volné místo u protilehlé části brankové konstrukce. „Ve slušné tempu jsme odehráli celý první poločas. Dobře jsme kombinovali a Libině toho moc neumožnili. Po pauze se ale ukázalo, jak může být vedení o dva góly ošidné. Přes některé další šance jsme třetí branku nepřidali a obraz hry se začal měnit. Nejspíš na nás dolehly těžké zápasové podmínky v podobě velkého horka, naše souhra už nebyla taková jako do přestávky a dění na hřišti se opticky vyrovnalo,“ bilancoval Hoško. Zdánlivě rozhodnuté střetnutí zdramatizoval dalekonosný pokus Petra Brijara. Strážce Arbeit zaváhal, nechal se zaskočit a hosté mohli znovu spřádat bodové plány. A protože Nýdecký a Vykydal uklidňující pojistku ve prospěch Postřelmova nepřidali, favorit si s vydatným přispěním nepříjemného soupeře nemohl být ničím jistý do poslední vteřiny. Bylo to drama až do konce.

BRANKY: 13. Špička, 15. Vykydal – 56. Brijar. Diváci: 146. LIBINA: Ptáček – Brijar, Ivanovič, Hartinger, Langman, L. Procházka, Skála, Malý, D. Čikl, P. Čikl, Janák. Střídali: 44. Johan, 60. Lašák.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*