Rarita je minulostí

SOKOLOV • Hokejisté Šumperka představovali menší raritu. Jejich dosavadní zápasy v první lize měly společného jmenovatele ve skutečnosti, že končily nejtěsnějším rozdílem. Ať už ve prospěch Draků, či šťastnějšího soupeře. Od soboty to neplatí. Po smolných duelech se Slavií Praha a Třebíčí si všechno vynahradili v západních Čechách.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA
SOKOLOV – ŠUMPERK 2:5 (2:1, 0:3, 0:1)

Hostující mužstvo podržely nad vodou góly útočníka, jenž v Sokolově působil. Tomáš Vildumetz jako někdejší výpomoc Baníku z extraligových Karlových Varů bývalého „chlebodárce“ nešetřil a zasadil mu do zátylku dvě nepříjemné rány. Šikovný forvard nejprve nechal zapomenout na brzkou hrubku spoluhráče Březovského z první minuty, kterou potrestal Vojtěch Tomi, a podruhé srovnal přesnou trefou z levého kruhu, když ho chytrým tandemem našel parťák Šilhavý.

Zápasový zlom nastal při přesilových hrách pět na tři. Zatímco domácí jedinečnou příležitost trestuhodně promrhali a po tvrdém nápřahu Vojtěcha Šilhavého těsně za modrou čárou dokonce sami inkasovali, jejich protivník stejnou možností nepohrdl. Zodpovědnosti se nebál zprava příklepem pálící Lukáš Žálčík.

Draci se s podporou jistého brankáře o příznivý stav připravit nenechali a v závěru zpečetili důležité vítězství po rychlém brejku. Do Vachutkovy nezištné žabičky se bez přípravy opřel v sobotu dvougólový kanonýr Žálčík.

„Mužstvo si celou dobu šlo za svým cílem a našlo si cestu za třemi body. Spoustu věcí se učíme za pochodu a jsme rádi, že jsme dnes proti tak silnému mančaftu dokázali vzdorovat celých šedesát minut,“ konstatoval potěšeně asistent šumperského trenéra Lukáš Majer.

„Velká ostuda. Nic jiného na to říct nemůžu. Stydím se za to, co jsme divákům předvedli. Chtěl bych se jim omluvit, protože to z naší strany byla katastrofa,“ zuřil hlavní kouč Sokolova Martin Štrba. BRANKY: 1. Tomi – 1:0, 13. Vildumetz (Bernovský, Ko­hút) – 1:1, 17. Jiskra (Jandus) – 2:1, 25. Vildumetz (Šilhavý, Dudycha) – 2:2, 28. Šilhavý – 2:3, 40. Žálčík (Macuh, Vil- dumetz) – 2:4, 59. Žálčík (Vachutka, Hrachovský) – 2:5.

DRACI ŠUMPERK: Mokry – Pěnčík, Drtil, Březák, Hrachovský, Řezáč, Dudycha, L. Rutar – Vachutka, Macuh, Žálčík – Vildumetz, Šilhavý, Bernovský – A. Furch, Kohút, P. Kratochvíl – A. Scheuter, Spratek, Antoníček.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*