Hokejová houpačka se šťastným koncem, díky bohu za produktivní přesilovky

ŠUMPERK • Byla to hokejová houpačka se šťastným koncem pro šumperské Draky. Přestože ve středečním večeru vedli o dva góly, měli co dělat, aby uhájili remízový stav. Litoměřice je dlouhé minuty nepouštěly z obranného pásma.

PRVNÍ LIGA ŠUMPERK – LITOMĚŘICE 4:3 pp. (1:1, 2:0, 0:2 – 1:0)

Hosté po herně i gólově vyrovnané první části přidali na důrazu a tvrdosti. Jenže měli problémy s tím, aby v nekompromisní „šavlovačce“ dodržovali pravidla. I když se Drakům až do vzájemného zápasu přesilovky příliš nedařily, tentokrát se v početních převahách prosadili hned třikrát. V prostřední periodě vytěžil maximum z tvořivých schopností Denise Kindla dělostřelec Drtil a po něm i pohotově zakončující Kratochvíl. Domácí mužstvo neuchytilo třetí dějství za správný konec. Přílišnou pasivitou si koledovalo tak dlouho, až mezi 50. a 53. minutě o těžce vydřený náskok přišlo. Jinak spolehlivě chytající brankář Mokry nestačil na povedené rány Procházky a Kadlece. Šumperk v těchto chvílích nestíhal, u většinu puků byl později a vzácně připomínal škytající lokomotivu, které došla šťáva. Nebo auto bez benzínu, co jede pouze na výpary. Draci nechali zapomenout na zatím nejméně povedenou pasáž v novém ročníku první ligy v nastaveném čase. Ten se v hokeji hraje tři na tři, což vyhovovalo Kratochvílovi s Vildumetzem. Druhý jmenovaný servíroval zpoza brány, Petr Kratochvíl na dvoubodové delikatese zatočil gólovou šlehačku. Do šance se prodral příkladně jako správný buldok. „Hodně nám pomohli diváci. Bez nich by tlak a maximální výkon Litoměřic mohl přijít klidně už během druhé třetiny. Možná to teď můžeme brát jako ztrátu, ale tak to určitě není. Dvou bodů, které jsme získali, si moc vážíme. Na přesilových hrách jsme tvrdě pracovali každý den. Kluci to chtěli zlomit a odměna se dostavila,“ těšilo Lukáše Majera, trenérského parťáka hlavního šumperského kouče Martina Janečka.

BRANKY: 15. Vildumetz (Macuh, Drtil) – 1:0, 16. Koláček – 1:1, 30. Drtil (D. Kindl, Vildumetz) – 2:1, 33. P. Kratochvíl (D. Kindl, Macuh) – 3:1, 50. Procházka (Kadlec) – 3:2, 53. Kadlec (Holý) – 3:3, 63. P. Kratochvíl (Vildumetz) – 4:3. Vyloučení 3:6, využití 3:0, střely na branku 35:45, 955 diváků. DRACI ŠUMPERK: Mokry – Pěnčík, Drtil, Březák, Hrachovský, Řezáč, Dudycha – Vildumetz, D. Kindl, Vachutka – Šilhavý, Macuh, A. Scheuter – A. Furch, Kohút, P. Kratochvíl – Antoníček, Spratek, J. Horký. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*