Jazz se valí do Šumperka a přináší nový festival. Konat se bude v rámci oblíbeného Špek Festu

Návštěvníci šumperského Domu kultury se ptali po jazzu. Dostanou ho ve formě nového festivalu. Jednodenní Jazzový dýchánek startuje 18. dubna.

„Šumperský Dům kultury, který letos slaví čtyřicátiny, přivítal už několik gratulantů. Zkraje roku svým sólo koncertním debutem zahá- jila oslavy Tereza Mašková, následoval Daniel Landa. Velkou událostí byl i koncert Iana Paice s jeho uskupením Purpendicular,“ vypočítává letošní hvězdné akce, které se do vynuceného uzavření stačily konat, ředitelka Hana Písková.

Další pomyslnou oslavou bude první ročník nového jazzového festivalu. Pod názvem Jazzový dýchánek se uskuteční v rámci jednoho večera v sobotu 18. dubna. „Inspirovala nás poptávka našich návštěvníků po jazzu. Letošní rok tedy startujeme a doufáme, že lidé budou spokojeni,“ zdůvodňuje novou jazzovou aktivitu dramaturg večera Ondřej Procházka.

Novému festivalu přijedou pogratulovat významní jazzoví hudebníci jako Peter Lipa nebo nejen jazzový Ondřej Ruml. Představí se také dvě jazzové kapely z Olomouce. „New Street Band, složený z jednadvaceti muzikantů, proplouvá kdesi mezi jazzem a swingem. Druhé uskupení Blue Apple se zase pohybuje na hranici klasického jazzu a jazz-rocku,“ zve Procházka k premiérové účasti vel- kých jmen a dodává: „Kvalit- ního jazzu bylo totiž v Šum- perku za poslední roky jako šafránu. Kapely z Olomouckého kraje dýchánek doplní proto, že letošní festi- valovou premiéru jsme se rozhodli uvést v rámci přehlídky Špek Fest.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*