Šumperský Asper má smůlu, florbalová sezóna skončila

Šumperský Asper dokázal postoupit do druhého kola play off. Než stačil u slavících hráčů odeznít pocit velkého štěstí, museli skousávat zklamání, k němuž se vzhledem k okolnostem schylovalo. O pouhé dva dny později výkonný výbor Českého florbalu rozhodl o předčasném ukončení sezóny.

Je to pech. Ve chvíli, kdy je- dinečné rekordní období Šumperka zkrášlilo vyřa- zení Vysokého Mýta, se tře- tiligové ambice Trávníčka a spol. rozbily o skálu s ná- zvem koronavirus. „K otáz- kám ohledně dalšího osudu sezóny 2019/2020 jsme při- stupovali s nejvyšší možnou citlivostí,“ ujišťovali nejvyšší svazoví představitelé.

Celkové umístění družstev ve všech soutěžích se stano- vilo jejich pořadím v základní části se zohledněním úvodní fáze play off, pokud byla do- hrána. Florbalové řády jasně stanovují určování postupu- jících a sestupujících celků. Zatímco v ledním hokeji se o nových týmech v extra- lize a první lize rozhoduje od „zeleného stolu“, ve flor- balu zůstávala jedinou mož- ností, jak vystoupat o patro výš, sportovní cesta. Proto se letos do národní ligy nepo- dívá žádný z divizních adeptů včetně Šumperka.

Asper může hřát u srdce alespoň to, že se stal z bodo- vého hlediska nejúspěšněj- ším týmem dlouhodobé fáze napříč všemi pěti divizemi. Také ho může těšit fakt, že v otevíracím kole dlouhého vyřazovacího dramatu pře- skočil nepříjemnou překážku z východu Čech. Pětizápa- sová série s Vysokým Mýtem brala dech. „Myslím si, že byla jednou z nejlepších, které se v prvním kole hrály. Jsme hrdí na naše kluky, jaké před- váděli výkony. I když nako- nec odešli poraženi, nemají důvod klopit hlavy. Každý odvedl maximum,“ prohlásil mýtecký kouč Drahoslav No- vák.

„Všichni si sáhli na dno, rozhodovaly maličkosti. Sou- hlasím s tím, že jsme spo- lečně odehráli snad nejkva- litnější a nejvyrovnanější sérii. Pro nás byla obrovsky těžká. Obě mužstva zaslouží uznání,“ navázal na svého tre- nérského kolegu Petr Matěj.

Šumperk měl „popíjet“ další florbalovou rundu ve společ- nosti plzeňských slávistů. Ti se prokousali do druhého kola přes jedno z největších překvapení nedokončeného divizního ročníku. Mohel- nice z pozice kousavého no- váčka dlouho útočila na titul ve skupině D, a přestože jí příchod nového roku neza- stihl v optimální herní formě ani pohodě, v play off se znovu proměnila v houžev- natého protivníka, co nepro- dává kůži lacino.

PRVNí KOLO
PLAY OFF
ŠUMPERK – VYSOKÉ MÝTO 4:6, 10:6, 4:5, 7:6, 6:2. Konečný stav sé- rie – 3:2.
SLAVIA PLZEŇ – MOHELNICE 10:4, 3:6, 6:4, 5:4. Konečný stav série – 3:1.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*