Krátce z kultury

Chanson d’amours

BLUDOV • Francouzské šansony budou znít v kulturním domě v Bludově 11. listopadu. Odložený Francouzský večer – Chanson d’amours s kytaristou Michalem Svobodou a zpěvačkou Radkou Rubešovou začíná v 19 hodin v kinosále v patře KD.

Obce mohelnického regionu

MORAVIČANY • Vernisáž a úvodní program výstavy Historie a současnost obce Moravičany proběhla 4. listopadu v jednací místnosti obecního úřadu. V rámci projektu Obce mohelnického regionu navazuje na Mírov, Palonín a Třeštinu. Po celý měsíc listopad ji doprovází doprovodný přednáškový program.

Blues Alive zahajuje

ŠUMPERK • Jubilejní XXV. ročník největší středoevropské přehlídky bluesové muziky Blues Alive zahajuje. Od čtvrtka 11. do soboty 13. listopadu přináší Lil ́ Ed & The Blues Imperials (USA) a mnoho dalších. Bližší informa- ce najdete na www.bluesalive.cz.

Dokument o paliativní péči doplní beseda

ZÁBŘEH • Jedinečný dokumentární film Jednotka intenzivního života pojednávající o průkopnících české nemocniční paliativní péče Ondřeji Kopeckém a Kateřině Rusinové promítne zábřežské kino Retro ve středu 10. listopadu od 17 hodin.

Horování: Snow Film Fest

ŠUMPERK • Tradiční podzimní přehlídka těch nejlepších filmů se zimní tematikou opět zahrnuje snímky, které byly v předchozím roce oceněny na nejprestižnějších světových festivalech. Vybrané filmy jistě zaujmou každého milovníka sněhu, ledu a zimních sportů obecně. Více na www.SnowFilmFest.cz v pátek 19. listopadu v tělocvičně šumperské SOŠ.

Retro zve na Zábřežáky ve filmu

ZÁBŘEH • Speciální projekce s podtitulem Zábřežáci ve filmu připravilo kino Retro v rámci své listopadové nabídky. V úterý 9. listopadu uvede film Revival jako připomenutí životního jubilea Miroslava Krobota a o týden později premiéru filmu Lidi krve v hlavní roli s Miloslavem Königem. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*