Mezinárodní den archeologie pozve do muzea. Tématem je pravěk

ŠUMPERK, MOHELNICE • U příležitosti Mezinárodního dne archeologie po- řádá muzeum program pro rodiny s dětmi, školy, školky i další zájemce. Návštěvníci budou moci otestovat své znalosti a prostřednictvím skuteč- ných archeologických nálezů a také některých pravěkých řemesel lépe po- znat kultury svých předků.

Šumperk

V prostorách Pavlínina dvora budou 13. října tradičně připravena stanoviš- tě s možností vyzkoušet si základní výrobní postupy, které byly pro pravěké lidi denním chlebem. Chybět nebude ani ukázka archeologických nálezů z jednotlivých období naší historie. Návštěvníci tak budou moci na vlastní kůži okusit, jaký byl život v pravěku.

Mohelnice

V prostorách muzea v Mohelnici budete moci 13. a 16. 10. zkusit, jak se na ohništi pekly placky, otestovat svou zručnost při mletí mouky, zjistit, jak náročné bylo vyrobit jednoduchý kamenný nástroj a mnoho dalšího. K tomu všemu budou probíhat komentované prohlídky stálé expozice Pravěk Mohelnicka, které povede archeolog tentokrát nevšedně v úterý a také v sobotu.

Programy jsou vhodné pro všechny věkové kategorie. Školní skupiny, prosím, objednávejte se na adrese barbora.tomesova@muzeum-sumperk.cz a mohelnice@muzeum-sumperk.cz nebo na telefonu 583 430 693. (bav)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*