Do zbraně s mladými puškami

ŠUMPERK • Adamský a Szturc v Havířově. Výtisk v Litoměřicích. Bednář v pražské Slavii. Trávníček v Ústí nad Labem. Střelec Nouza ve Vrch – labí. O ambiciózní Porubě ani nemluvě, posiluje jako zběsilá. Velká hráčská kvalita namíchaná ve Vsetíně, Přerově či Prostějově. Do toho Jágrovo Kladno…

Petr Fišer

Hokejový Šumperk nečeká v Chance lize vůbec nic jednoduchého. O to větší překvapení vyvolal seznam jmen, s nímž se počítá pro přípravu na ledě. Vedení klubu se i přes ztrátu tří opor Drtila, Vachutky a Sedláka rozhodlo poskládat velmi mladý celek. Nejstarším členem současné skvadry je brankář Marek Peksa. V pouhých třiceti letech! „Oproti druhé lize je to daleko těžší soutěž s velkou konkurencí. Nebude to žádná procházka růžovým sadem. I tak věřím tomu, že s tím, jaký mančaft postavíme, se budeme pohybovat v klidných tabulkových vodách. Chceme být konkurenceschopní a dostat k nám hokejisty, kteří už mají na prvoligové úrovni něco ode – hráno,“ prohlásil v první po – lovině května při svém ná – stupu do funkce nový trenér Draků Martin Sobotka. Realita je ovšem trochu jiná…

DOMINIK VĚNTUS VĚK: 19 let. POST: obránce. VÝŠKA: 182 cm. VÁHA: 87 kg. KARIÉRA: Opava, Vítkovice. Na kontě má jediný start ve druhé lize za tým Orlové. V minulém ročníku patřil k nejproduktivnějším bekům vítkovické juniorky.

ŠTĚPÁN DUDYCHA VĚK: 19 let. POST: obránce. VÝŠKA: 181 cm. VÁHA: 83 kg. KARIÉRA: Šumperk, Kolín, Havlíčkův Brod, Mladá Boleslav. Po odchodu ze Šumperka se dále výkonnostně rozvíjel v Havlíčkově Brodu a Mladé Boleslavi. Za Rebely stačil odehrát devatenáct druholi – gových utkání.

MATĚJ POTOČNÝ VĚK: 20 let. POST: útočník. VÝŠKA: 178 cm. VÁHA: 77 kg. KARIÉRA: Havířov, Orlová, Vítkovice. Pět střetnutí v první lize, dva duely ve třetí nejvyšší soutěži. S jakou bilancí? Je – den gól, dvě asistence, tři kanadské body. Na výraznější průlom stále čeká.

TADEÁŠ KRÁL VĚK: 24 let. POST: útočník. VÝŠKA: 183 cm. VÁHA: 70 kg. KARIÉRA: Ko – meta Brno, Přerov, Třebíč. Na papíře se jeví jako za – tím nejvýraznější doplnění omlazeného mužstva. Jeden z mnoha produktů vyhlášené akademie Komety Brno se v předešlých dvou ročnících řadil ke stálicím Horácké Sla vie Třebíč. V Chance lize vystřídal dva kluby a odehrál za ně 237 zápasů. V minu – losti jej pozvali na několik srazových dostaveníček sta – vitelé mládežnických národních výběrů.

MARTIN NEPOKOJ VĚK: 20 let. POST: obránce. VÝŠKA: 184 cm. VÁHA: 82 kg. KARIÉRA: Ha – vlíčkův Brod, Žďár n. S., Mladá Bole – slav, Havířov. Havlíčkobrodskou Kot – linu vyměnil za Havířov a na severu Moravy si nevedl špatně. Přesto si prodlou – žení smlouvy nevysloužil.

ADAM SPÁLOVSKÝ VĚK: 21 let. POST: obránce. VÝŠKA: 175 cm. VÁHA: 90 kg. KARIÉRA: Vsetín, Havířov, Olomouc, Orlová, Žďár n. S., Hodonín. Škoda arénu v Šumperku zná, proti Drakům nastu – poval za Žďár nad Sázavou. Předtím působil v Orlové a krátce vypomáhal Hodonínu.

JIŘÍ KALIŠ VĚK: 22 let. POST: obránce. VÝŠKA: 185 cm. VÁHA: 75 kg. KARIÉRA: Kometa Brno, Olomouc, Žďár n. S., Nový Jičín. Dlouhodobé propojení kouče Sobotky se žďárským hokejem se nezapře. Možnost zaujmout dostane i o rok starší zadák, jenž měl v nedávné minulosti co dočinění s hokejovými Plameny.

STANISLAV DOSEK VĚK: 21 let. POST: obránce. VÝŠKA: 184 cm. VÁHA: 75 kg. KARIÉRA: České Budějovice. Vůbec poprvé opustí České Budějovice, aby se ucházel o místo v nově se tvořícím celku soutěžního nováčka. Pro bývalého re – prezentanta do devatenácti let to bude první velký test skládaný v mužské kategorii.

JIŘÍ UHLÍK VĚK: 24 let. POST: útočník. VÝŠKA: 182 cm. VÁHA: 79 kg. KARIÉRA: Pl – zeň, Klatovy, Hradec Králové, Nym – burk, Břeclav, Sokolov. Kormidelníci hradec – kého Mountfieldu ho vy – pustili do jednoho extra – ligového „mače“. Loni si jej v devíti případech vy – táhl Sokolov, jinak odcho – vanec Plzně řídil ofenzivní palbu spřátelených Klatov. Naposledy za ně nastřílel 24 gólů v jedenatřiceti zá – pasech.

TOMÁŠ KRČ VĚK: 20 let. POST: útočník. VÝŠKA: 191 cm. VÁHA: 95 kg. KARIÉRA: Šumperk, Třinec. Urostlý forvard neunikl pozornosti třineckých zvědů a jako starší dorostenec se z provinčního Šumperka přestěhoval na daleko prestižnější „ocelářskou“ adresu. Na Tyršově stadiónu dostane premiérovou příležitost mezi dospělými.

NÁZOR TRENÉRA

MARTIN SOBOTKA: „Myslím si, že je dobře, že máme mladý kádr. Kluci se o svá místa na slunci budou snažit porvat a ukázat to nejlepší, co v nich je. Může to pro ně být zlomový moment ve sportovní kariéře.“

Jedním z deseti nováčků je Tadeáš Král. Útočník nacházející se v perspektivním hokejovém věku okusil první ligu v Přerově a Třebíči

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*