Nakročení, jak se patří

ŠUMPERK • Nová venkovní sezóna se dala do chodu na více než 100 místech napříč celou republikou. A to v jeden den prostřednictvím jedinečné akce Spolu na startu. Bylo to nakročení, jak se patří. Za účasti předních českých reprezentantů v čele s Barborou Špotákovou a Pavlem Maslákem se do sportovního zápolení ve vybraných disciplínách zapojili atletičtí nadšenci ze všech věkových kategorií.

Petr Fišer

Protože je královna sportu jako doma i v Šumperku, Tyršův stadión nemohl na dlouhém seznamu chybět. A stálo to za to. Zájem projevilo 106 závodníků a k vidění byly vynikající výkony. Dorostenka Eva Gieselová zvládla 1500 metrů v novém osobním rekordu 4:31.69 min., čímž stanula v čele ženských tabulek. Výborný čas, který zaběhla, by ji opravňoval k účasti na mistrovství Evropy do osmnácti let. To však letos neproběhne.

Velké zážitky slibovalo hlavní soupeření na šedesát metrů. Role favoritky se podařila naplnit patronce šumperského závodu Lucii Domské (7.89 s), za níž se ztrátou pouhých čtyř setin doběhla Dominika Langerová. Druhá jmenovaná, rovněž odchovankyně oddílu, nyní obléká dres Olympu Brno.

Přes hranici pěti metrů se ve skoku do dálky dostala Štěpánka Pupíková. Pokořila ji o devět centimetrů. Ve výškařském sektoru dominovali Lukáš Vajda (185 cm), Marek Drásal (180), Klára Dobešová (155) a Natálie Čmakalová (150). Závod na 200 metrů ovládl Ondřej Pospíšil, jenž přeťal cílovou čáru za
22.61 s. Stříbrný Vojtěch Dobeš za ním zaostal o tři desetiny. V dívčí části triumfovala „rychlonožka“ Langerová (25.75).

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*