Drakům nevyšla ani odveta, v pátek přijedou Vítkovice

ŠUMPERK • Škatulata, škatulata, hejbejte se! V Šumperku stále tvoří kádr pro obnovené účinkování v první lize. A to s tím, že se drží nastolené strategie a zatím sází na mladé hráče. S jakým dílčím výsledkem? Dvojzápas s Vrchlabím moc optimismu nevyvolal.

Petr Fišer

ÚTERNÍ PŘÍPRAVA ŠUMPERK – OPAVA 5:2 (3:1, 1:0, 1:1)

Už bez obránce Kališe, jenž na zkoušce neuspěl, si svěřenci Martina Sobotky vypracovali rozhodující náskok v prvních dvou třetinách. Do role ústřední postavy se dosadil Jan Milfait. Zručný forvard dva góly dal a jeden připravil v rámci povedené kličkované pro volného spoluhráče Potočného. „Viděl jsem pozitiva i negativa. Přestože jsme úvodní dvacetiminutovku vyhráli, udělali jsme v ní spoustu chyb. V lepší druhé části mi od nás scházelo výraznější brankové vyjádření. Nejvíc mě štve, že jsme často faulovali. Z osmi vyloučení byla polovina úplně zbytečná,“ ohlédl se za premiérovým vítězstvím v přípravě kouč Sobotka. Proti Opavě poprvé nasadil dvacetiletého útočníka Lukáše Kučeru. „Ukázal, že o místo v sestavě může zabojovat,“ prohodil na adresu nové tváře, která se vrátila do České republiky ze zámořského angažmá.

BRANKY: 1. Krejčiřík (L. Kučera, Král) – 1:0, 9. Potočný (Milfait) – 2:0, 15. Vaněk – 2:1, 18. Milfait (Gewiese) – 3:1, 25. Milfait (Gewiese) – 4:1, 47. Horký (A. Scheuter) – 5:1, 56. Vaněk – 5:2. ŠUMPERK: Altrichter – Gewiese, Švec, Kabelka, Dosek, Řezáč, Věntus, Spálovský, Dudycha – Uhlík, Milfait, Potočný – L. Kučera, Král, Krejčiřík – Vacín, Spratek, Hroch – Haluza, A. Scheuter, Horký.

ČTVRTEČNÍ PŘÍPRAVA VRCHLABÍ – ŠUMPERK 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Šumperská sestava doznala dalších změn před odvetou s Vrchlabím. Do brány se postavil kmenový hokejista Hradce Králové Denis Vacek. Devatenáct let má i Jan Bernovský, jenž před třemi lety vyměnil Warrior Brno za Vítkovice, kde patřil k ofenzivním tahounům dorosteneckého i juniorského mužstva. V minulém ročníku hostoval v prvoligovém Havířově. Nejzkušenější z trojice nováčků, dvaadvacetiletý Petr Kratochvíl, je odchovancem Komety Brno, jíž stále patří. Na kontě má 23 extraligových startů a hned 158 duelů ve druhé nejvyšší soutěži. Vackův debut v dračím dresu pokazila letní posila vrchlabského Stadionu Tomáš Nouza. Zkušený plejer se mezi 17. a 53. minutou prostřílel k čistému hattricku. Hosté se naproti tomu neprosadili ani jednou a dvě konfrontace se soutěžním nováčkem dokončili s tristní bilancí a nelichotivým skóre 2:11. „Máme spoustu námětů k přemýšlení. V mančaftu je potřeba udělat čistku, trochu jej zredukovat a začít se věnovat opravdu důležitým věcem. Zatím nás trápí řada nedostatků, na jejichž odstranění musíme co nejrychleji zapracovat,“ vypálil bez obalu Martin Sobotka. Milfait a spol. narazí v aktuálním týdnu na dva diametrálně odlišné soupeře. Po úterním střetnutí se Žďárem nad Sázavou je v pátečním podvečeru prověří ve Škoda aréně protivník nejtěžšího kalibru. A sice slavné Vítkovice!

BRANKY: 12. Chrtek (Chalupa) – 1:0, 17. Nouza (Chrtek) – 2:0, 32. Nouza (Chrtek) – 3:0, 53. Nouza (Chrtek) – 4:0. ŠUMPERK: Vacek – Švec, Nepokoj, Kabelka, Dosek, Řezáč, Dudycha, Spálovský, Věntus – Jaroš, Milfait, Bernovský, L. Kučera, Král, P. Kratochvíl, Uhlík, Spratek, Krejčiřík, Potočný, A. Scheuter, Horký. PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ 6. SRPNA: Havířov – Šumperk 4:3 (Hroch, Hložek, Řezáč). 13. SRPNA: Šumperk – Vrchlabí 2:7 (Vacín, Milfait). 18. SRPNA: Šumperk – Opava 5:2 (Milfait 2, Krejčiřík, Potočný, Horký). 20. SRPNA: Vrchlabí – Šumperk 4:0. 25. SRPNA: 18.00 Šumperk – Žďár n. S. 28. SRPNA: 17.00 Šumperk – Vítkovice. 3. ZÁŘÍ: 18.00 Přerov – Šumperk. 7. ZÁŘÍ: 18.00 Šumperk – Prostějov.

Jan Milfait se na prvním vítězství v přípravném období podílel třemi kanadskými body. foto: Věra Václavková/Dracisumperk.cz

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*