Tři individuální ocenění pro Draky, na chomutovské Piráty v lize nenarazí

ŠUMPERK, CHOMUTOV • Ještě loni hrál nejvyšší soutěž, před třemi lety dokonce bojoval o extraligové finále. Teď jej nemine pád do kraj – ského přeboru. Hokejový Chomutov končí na profesionální scéně a Chance liga díky tomu bude mít „pouze“ osmnáct účastníků. Jedním z nich jsou šumperští Draci.

Petr Fišer

Kluby musejí do konce července prokázat bezdlužnost a až poté dojde ze strany svazu ke schvalování licencí. Už nyní je ale jasno o tom, že chomutovští Piráti do nové sezóny v první lize nena – skočí. Tradiční klub ze se – veru Čech přiznal obří dluh ve výši 37,5 miliónu korun a je v insolvenci. Necelou třetinu částky tvoří závazky vůči hráčům, kterých je na „čekané“ dohromady takřka šedesát. Draci se měli s Chomuto – vem utkat až v polovině října v rámci dvanáctého kola. Do kvalitnějšího soutěžního po – schodí vyjeli s vydatnou po – mocí dvou hokejistů, kteří byli sportovními manažery zvoleni za elitní hvězdy mi – nulého ročníku ve druholi – gové skupině Východ. Při volbě nejlepšího obránce vyhrál o parník Petr Gewiese. Oddílový od – chovanec a kapitán týmu za – znamenal fantastických 47 kanadských bodů a v úspěš – nosti svých ofenzivních výpadů a kouzel předčil početný zástup závidících útočníků. Nadmíru povedené ob – dobí si v dračím dresu užil i havlíčkobrodský navrátilec Jan Milfait. Tvořivý centr na – psal jednu z nejvýraznějších kapitol své dosavadní kari – éry. Orámcoval ji 70 body za 31 gólů a 39 asistencí. Pa – rádní práce! Zástupci Šumperka opa – novali posezónní bilanco – vání ve stejném duchu jako celou základní část. Jedna z cen totiž připadla také kormidelníkovi Martinu Janečkovi. Ten však v rozdělané práci pokračovat nebude a od letní přípravy se stal součástí trenérského štábu ambiciózní Poruby. Na Tyršově stadiónu nahradil oblíbeného lodivoda jmenovec Sobotka.

DRACI ŠUMPERK BRANKÁŘI: Marek Peksa, Dalibor Venouš. OBRÁNCI: Petr Gewiese, Daniel Kabelka, Marek Haloda, Jakub Ře – záč, Dominik Věntus, Štěpán Du – dycha. ÚTOČNÍCI: Tadeáš Jaroš, Jan Mil – fait, Vojtěch Krejčiřík, Daniel Spra – tek, Daniel Hroch, Adam Scheuter, Jakub Horký, David Haluza, Matěj Potočný, Tadeáš Král. NA LEDĚ SE PŘIDAJÍ: Martin Nepo – koj, Adam Spálovský, Jiří Kališ, Sta – nislav Nosek, Jiří Uhlík, Tomáš Krč. PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ 6. SRPNA: Havířov – Šumperk. 13. SRPNA: Šumperk – Vrchlabí. 18. SRPNA: Šumperk – Opava. 20. SRPNA: Vrchlabí – Šumperk. 25. SRPNA: Šumperk – Žďár n. S. 28. SRPNA: Šumperk – Vítkovice. 3. ZÁŘÍ: Přerov – Šumperk. 7. ZÁŘÍ: Šumperk – Prostějov.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*