Děravý ementál, co nešmakuje: tři utkání, patnáct pohlavků

MOHELNICE • Fotbalistům Zábřeha chybí kvalita. Útok je bezzubý, defenzíva děravá. Po špatných výsledcích v přípravě nepomohla ani výměna na trenérském postu. Pod vedením Jaroslava Appla dostali šestku v Jeseníku, pětku od Rapotína a o moc lepší to nebylo ani v sobotním derby proti Mohelnici.

Petr Fišer, Bohumil Tesař

KRAJSKÝ PŘEBOR MOHELNICE – ZÁBŘEH 4:1 (2:0)

Na sympatický úvod v jejich podání se rychle zapomnělo během několika vteřin, které lámaly zahajovací čtvrthodinu. Stoper Lepka si při centru Heidenreicha neporozuměl s brankářem Tomanem a nechtěně hlavičkoval mimo jeho dosah. Než se hosté stačili oklepat, inkasovali podruhé. Čank vysunul Koželu a opařenost soupeře zásluhou přesného zakončení bývalého snajpra Celticu Libivá dosáhla maximálních hodnot. „Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme utkání co nejrychleji zdramatizovat. Snaha o snížení nám nechyběla a troufám si tvrdit, že se jednalo o pasáž hry, kdy si domácí koledovali. Bohužel jsme si neodpustili osudovou ztrátu míče a hned se dostavil trest. Naše chyba předcházela i čtvrtému mohelnickému gólu,“ smutnil trenér Appl. Po souhře s centrujícím Heidenreichem mu naboural přestávkové plány přesně hlavičkující Srdýnko. A když ve stejné desetiminutovce klapla i spolupráce trojice Nantl, Kožela, Ryba, nebylo co řešit. Hosté se dostali ke slovu až v poslední minutě, v níž střídající Maistryzsin dopravil míč přes veterána Pinkavu k Janu Smékalovi. „Byl to pro nás nešťastný zápas. Musíme dát hlavy nahoru a pořádně máknout. Jiná cesta k lepším zítřkům nepovede,“ burcoval Jaroslav Appl. „Trochu jsme se obávali toho, aby Zábřeh před velkým vápnem nezaparkoval autobus a nebylo to o dobývání obranných zákopů. Na to, kolik v předchozích dvou kolech obdržel branek, byl až překvapivě útočně laděný. Pomohl nám jejich vlastní gól. Jakmile jsme vzápětí přidali druhý, definitivně jsme se uklidnili a po většinu zbývajícího času byli jednoznačně lepší. Za jedinou kaňku na kráse musíme považovat to, že jsme v závěru pokazili Kubovi Horovi čisté konto,“ navázal na svého kolegu hrající lodivod vítězů Roman Kuba.

Zábřežské Sulko si v nové sezóně moc radosti neužilo. Je to trápení, trápení, trápení…

BRANKY: 14. Lepka (vlastní), 15. Kožela, 63. Srdýnko, 70. D. Ryba – 90. Smékal. Diváci: 222. MOHELNICE: Hora – Čank, Pinkava, R. Kuba, Knýř – Srdýnko, Pauliny, Nantl, Š. Heidenreich – Kožela, D. Ryba. Střídali: 18. M. Pospíšil, 76. Soukup, 80. Vokoun, 80. Brulík, 84. T. Kubíček. ZÁBŘEH: Toman – Ratiborský, Lepka, Žanda, Schwab – J. Němec, Okleštěk, R. Žák, Paclík – Laštůvka, Lukas. Střídali: 41. Smékal, 46. Nádeníček, 74. Maistryzsin, 84. Holík.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*