Krátce z kultury

>> Vandr s liškou a tvarůžkem

MOHELNICKO · Soutěž spojená s trasou Vandr s Bystrouškou a Tvarůžkem je v plném proudu! Tři výherce odměníme knihou Liška Bystrouška a mlsáním pro děti. Odkaz na soutěž najdete na webu Svazek obcí Mikroregionu Mohelnicko.

>> Do muzea na výstavu

LOŠTICE · Přijďte se podívat na právě probíhající výstavu loštického výtvarníka Pavla Zlínského v Muzeu Olomouckých tvarůžků. Perokresbou zachycuje historické Loštice na počátku 20. století a k tvoření používá i brusný papír, molitan či mořskou houbu.

>> Veranda zahajuje pravěkem

POSTŘELMOV · Malíř a ilustrátor Vlado Rimbala představuje průřez svým dílem v obrazech a ilustracích. Hlavní část výstavy je zaměřena na pravěk. Předem si můžete návštěvu domluvit na mobilu 607 504 949 – Zdeňka Hrachovinová. Výstava potrvá do konce června.

>> Cvičení pro ženy začne v červnu

ZÁBŘEH · V sobotu 5. června zábřežský kulturní dům opět nabídne pohybové aktivity určené pro všechny ženy, které chtějí zrelaxovat a také něco udělat pro svoji kondici. Přihlášky se přijímají do středy 2. června, přihlásit se lze také online na webové stránce Zábřežské kulturní.

>> Poukazy i slevové karty na kulturu budou platit až do konce roku

ZÁBŘEH · Vzhledem k několikaměsíční uzávěře kultury rozhodlo vedení zábřežského kulturního domu o prodloužení platnosti dárkových poukazů zakoupených na rok 2020 až do konce letošního roku. Stejně tak byla prodloužena i platnost slevových karet zakoupených na koncerty hudebního cyklu Bravo.

>> Kulturu nastartuje bubnování

ZÁBŘEH · Neuvěřitelná show nastartuje kulturu v Zábřeze. Za Milošem Meierem a jeho bubenickou show Drumming Syndrome zamiřte na nádvoří zábřežského hradu 16. června. Prodej vstupenek od 31. května. >> Město bude čít knihu ŠUMPERK · „Připravujeme festival Město čte knihu. Letos se můžete těšit na Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99. S Kristinou Lipenskou jsme pro vás domluvily výstavu a koncert Letní kapely,“ odtajňují podrobnosti šumperské knihovnice.

>> Kdo ovládne Stříbrný jehlan?

MOHELNICE · Termín pro slavnostní udělování vyznamenání města Mohelnice Stříbrný jehlan je 21. října. Čas na podávání návrhů mají navrhovatelé do 30. června. Letos se bude udělovat v celkem šesti kategoriích. Více informací k podání na www. mohelnice.cz.

>> Divadelníci v Alzheimercentru

ŠUMPERK, ZÁBŘEH · Herci Divadla Šumperk opět zavítali do Zábřeha. Tentokrát navštívili se svým projektem Divadelní kapela obyvatele zábřežského Alzheimercentra. Měli v nich vděčné posluchače. Po zábřežské interně to bylo druhé místo se seniory, kde rozdávali radost. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*