„Jsme připraveni,“ ujišťuje šéf Horské výzvy Pavel Zitta

Desátý ročník Horské výzvy by měl odstartovat už za necelý měsíc. Přestože stávající nouzový stav a opatření proti šíření koronaviru může úvod běžecké sezóny ohrozit, pořadatelé oblíbeného seriálu horských běhů a trekingu se rozhodli spustit online registrace. 

Petr Fišer
Patrik Pátek

Není se čeho obávat. Pokud by došlo k naplnění černých scénářů, o peníze nikdo nepřijde. „Veškeré přípravy jsou stále v plném proudu. Samozřejmě ale počítáme také s variantou, že nám situace nedovolí závod na Vysočině uspořádat. Za všech okolností budeme plně respektovat nařízení vlády a nijak nebudeme riskovat zdraví závodníků. Na druhou stranu chceme ukázat, že jsme připraveni,“ vysvětloval Pavel Zitta ze Zábřeha, ředitel seriálu Horská výzva.

Na oficiálních webových stránkách se lze s předstihem zaregistrovat na prvních pět akcí série. Každý zájemce si bude moct zvolit také příplatkové pamětní předměty se závodním logem v podobě triček, čelenek i silikonových kelímků, kterými organizátoři chtějí bojovat proti nadměrnému odpadu a plýtvání. „Celá řada pořadatelů podobných akcí má ve svých pravidlech různé klauzule o nevrácení startovného, pokud by nastala nenadálá situace. My se tímto způsobem obohacovat určitě nechceme a nebudeme. Aktuálně nikdo v republice přesně neví, jak se všechno bude vyvíjet, takže by z našeho pohledu ani nebylo férové začít vybírat peníze. Jakmile bude stoprocentně jisté, že se daný závod uskuteční, pošleme registrovaným e-mailem zprávu, že mohou přistoupit k platbě a tím celou přihlášku dokončit,“ upozornil na nová pravidla Zitta. „Věříme, že aktuální napětí a nejistota brzy odezní a všichni se ve zdraví sejdeme na startu Horské výzvy. Do té doby děkujeme běžcům za pochopení i zachování přízně.“

Podle původního plánu by se měl jubilejní ročník rozjet 24. dubna na Vysočině, která by se premiérově stala plnohodnotnou bodovanou zastávkou celého sedmidílného putování. Jeseníkům byl dle tradice z předešlých let přiřknut obvyklý prázdninový termín. Pokud to aktuál­­ní stav dovolí, Červenohorské sedlo ožije čilým ruchem o víkendu 7. a 8. srpna.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*