V Zábřeze přesouvají termíny a chystají oslavy výročí

ZÁBŘEH · Koronakrize ochromila život všech kulturních institucí. Podobně jako v jiných kulturních domech i v Zábřeze prozatím přesouvají termíny plánovaných akcí a čekají, zda je bude možné uskutečnit v průběhu roku.

Vladimíra Bartoňová

Protipandemická opatření stále znemožňují konání divadelních představení, koncertů, přednášek a dalších kulturních a společenských akcí. Pro zábřežský kulturní dům to znamená nejen přesouvání termínů plánovaných akcí, ale třeba i to, že se letos poprvé po sedmnácti letech v Zábřeze neuskuteční festival cestovatelů, dobrodruhů a recesistů Welzlování. foto: V. Bartoňová

„Většinu akcí jsme již přeložili na konec léta nebo na podzimní měsíce. Pevně věříme, že do konce letošního roku budeme moci našim návštěvníkům nabídnout zejména zbývající představení divadelního předplatného. Nyní pracujeme na nových termínech pro akce, které byly plánovány na březen,“ informoval David s  tím, že všechny aktuální informace najdou zájemci na webových stránkách Kulturak.info.

Hvězdy na hradě

Kromě toho se v  zábřežském kulturáku připravují i na variantu, kdy by protiepidemická opatření vlády umožňovala pouze komornější akce s  menším počtem diváků nebo akce pořádané ve venkovních prostorách. Tomu odpovídá i  formát multižánrové přehlídky Hvězdy na hradě připravované předběžně na měsíc červen. V  areálu bývalého zábřežského hradu by tak měla v létě vystoupit legendární kapela Mňága a  Žďorp, skupina Leaders! v  čele s  Kamilem Střihavkou a představit svou strhující bubenickou show by tu měl i  člen kapely Dymytry Miloš Meier.

Oslavy výročí

Kromě jiného se v  kulturním domě v tomto neradostném čase věnují také přípravě oslav, kterými si chtějí připomenout půl století existence zábřežské zlaté kapličky. „Oslavy tohoto výročí plánujeme na 18. září ve spojení s podzimním jarmarkem a  na 26. září, kdy by se měl ve velkém sále uskutečnit slavnostní koncert. Kromě toho intenzivně pracujeme na přípravě výroční brožury, výstavy ve vestibulu kulturního domu a také na komentované projekci archivních fotografií a videí v kině Retro,“ naznačil program letošních oslav významného výročí kulturního domu David.

Cyklus Bravo

Pokračující epidemie a  lockdown kultury mají vliv také na platnost dárkových poukazů a  slevových karet zakoupených na koncerty klasické hudby cyklu Bravo pro rok 2020. „Platnost dárkových poukazů i karet Bravo automaticky prodlužujeme, a to až do konce roku 2021. Snažíme se tak v  maximální možné míře vyjít vstříc pravidelným návštěvníkům našich akcí,“ poznamenal Zdeněk David.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*