Vikýřovicím máme co vracet, uvědomuje si lodivod Loučné

LOUČNÁ, VIKÝŘOVICE • Velká pauza na mistrovské scéně v nižších fotbalových soutěžích se o víkendu promění v minulost. Pokud to ovšem dovolí virus, který se postaral o předčasné stopnutí minulého ročníku. Forma „pana Covida“ znovu nebezpečně nabírá na obrátkách a vynucené karantény sportovních týmů v současné době nejsou žádným ojedinělým jevem.

Petr Fišer

Bohumil Tesař

Fotbalová asociace v předešlých dnech dokončovala nový soutěžní řád a pravidla, jak se ve výkonnostních patrech od třetí ligy dolů chovat při nákaze s ohledem na případné odkládání zápasů a uplatňování sestupového a postupového scénáře při nedokončeném ročníku. „Doufám, že tahle opatření využijeme co nejmíň. Tedy že se covid nebude tolik šířit,“ přeje si sekretář FAČR Jan Pauly. Novou sezónu na území Olomouckého kraje otevře dopolední řežba v Mohelnici, kam přijede ambiciózní Medlov. Hrát se bude už od půl jedenácté. Podvečerní výkop budou mít zápasy v Rapotíně a ve Zvoli, kde si hostitelé střihnou obnovenou premiéru v lepší oddílové společnosti. O patro výš vyjeli pomocí příznivých okolností. Šlágr kola v Loučné Nejtřaskavější bitvu slibuje lákavé měření sil v Loučné nad Desnou. Domácí spartakovci stejně jako před rokem přivítají v prvním kole „nenáviděného“ rivala z Vikýřovic. Loni v srpnu si vzájemný souboj nenechalo ujít přes 700 zvědavců ze širokého okolí, a to také proto, že se s aktivní hráčskou kariérou loučil loučenský odchovanec Radoslav Kováč. Hosté tehdy neměli na žádnou nostalgii sebemenší pomyšlení a natěšeného nováčka deklasovali pětigólovým rozdílem. „Kdyby se letos podařilo pokořit diváckou tisícovku, určitě bychom se nezlobili. Hráči se můžou těšit na excelentně připravený trávník, fanoušci na nový bufet,“ pozval příznivce do hlediště trenér hostitelské strany Tomáš Dirgas. Vrásky na čele mu dělá ztráta nejlepšího střelce Dominika Drozda, jenž se přesunul do Rapotína. Vyloučeny nejsou ani další změny. A to jak směrem dovnitř, tak i ven. „Současná situace není jednoduchá pro nikoho, pereme se s ní, jak se dá. Chceme ji zdárně přežít. Koronavirová opatření zamíchala se všemi kluby včetně toho našeho. Aktuální formu a připravenost každého mančaftu odhalí až úvodní zápasy. Pokud jde o nás, dobře víme, že máme Vikýřovicím co vracet.“ Silný: Chceme vyhrát Vikýřovičtí fotbalisté budou v sobotním šlágru mírným favoritem. „Kdo mě zná, tak ví, že nerad prohrávám. Nikam nejezdím s tím, že chci jen remizovat. Pokaždé mi jde o jediné. A to o vítězství,“ prohlásil Jiří Silný, hlavní kouč Uvízla a spol. „Během dlouhé přestávky jsem zaslechl, že jsme v rozkladu a že nám spousta kluků uteče do Malína. Není to pravda. Z týmu nikdo neodešel, a ještě jsme se posílili o Ondru Málka. Mnohým jsme trnem v oku. Přitom je zajímavé, že funkcionáři, kteří nás pomlouvají a haní, v zákulisí zkouší přetahovat naše hráče do svých mužstev. Pořád je o ně zájem,“ řekl Silný. Kvalitou víkendového střetnutí si dopředu není úplně jistý. „Uvidí se až na hřišti. Nicméně v přípravě to nebyla žádná sláva ani od jednoho celku. Doba je opravdu složitá, což platí nejen o fotbalu,“ souhlasil se svým kolegou svérázný kormidelník.

Lodivod Loučné Tomáš Dirgas připustil, že neví, co má od soutěžní konkurence očekávat. „Více napoví první kola,“ tvrdil před víkendovým začátkem.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*