Fotbalisté roztočí soutěžní kolo, divizní Šumperk chce skalp Vsetína

ŠUMPERK • Fotbalové kolo se o víkendu roztočí na plné otáčky a Šumperk u toho nebude chybět. Po dobrovolném vyklizení předchozích pozic, k němuž došlo v minulých letech v Mohelnici a Zábřeze, bude znovu zastávat post okresní jedničky.

Petr Fišer

Svěřenci Zdeňka Opravila a Romana Křepelky si před spuštěním nového divizního dobrodružství zvýšili sebevědomí ziskem cenného skalpu. Třetiligové Ústí nad Orlicí přetlačili 1:0, vítězný gól vstřelil v 86. minutě Marek Smrž. Od domácího mužstva to byla nejlepší možná reakce na nevalný výkon proti osmnáctce Sigmy Olomouc, které překvapivě podlehli v předchozím přípravném utkání. Už u toho nebyl Lukáš Toman, jenž z osobních důvodů zvolil pokračování v Zábřeze. K dispozici není ani Daniel Španihel. Zatímco v případě perspektivního stopera se jednalo o pracovní důvody, dvojice Jan Nimrichtr – Milan Olejník se rozhodla změnit klubové prostředí. Nimrichtr se vrátil do Postřelmova, Olejník nabral směr Moravská Třebová. Na marodce jsou navíc Miroslav Podhorný a Jiří Bernard. V Šumperku dál razí strategii založenou na „náboru“ hráčů z regionu a blízkého okolí. V létě se domluvili na spolupráci s mohelnickým Vojtěchem Cikrytem a losinským Petrem Linetem. Pro obměněné mužstvo všechno vypukne v neděli, kdy se v prvním mistrovském střetnutí poměří s valašským Vsetínem. „Cíl je jasný. Nehrát na chvostu tabulky jako v minulých letech a posunout se do vyšších pater. Nezbytným základem jsou výhry v domácím prostředí, o to bude víkendový zápas důležitější,“ řekl kouč Opravil.

SOBOTA 8. SRPNA KRAJSKÝ PŘEBOR: 10.30 Mohelnice – Medlov, 17.00 Rapotín – Šternberk, Jeseník – Zábřeh. I. A TŘÍDA A: 17.00 Bohdíkov – Troubelice. I. B TŘÍDA B: 17.00 Zvole – Smržice. I. B TŘÍDA C: 16.30 Loučná – Vikýřovice, 17.00 Jindřichov – Nový Malín, Písečná – Bludov. OKRESNÍ PŘEBOR: 17.00 Lesnice B – Hrabišín, Leština – Třeština, Oskava – Petrov/Sobotín. III. TŘÍDA A: Malá Morava – Brníčko (nehlášeno). III. TŘÍDA B: 17.00 Palonín – Loštice.

NEDĚLE 9. SRPNA DIVIZE E: 17.00 Šumperk – Vsetín. KRAJSKÝ PŘEBOR: 17.00 Velké Losiny – Kralice. I. A TŘÍDA A: 17.00 Lesnice – Bělkovice, Paseka – Maletín. I. B TŘÍDA B: 10.00 Černovír – Loštice. I. B TŘÍDA C: 14.30 Žulová – Štíty, 15.00 Postřelmov – Libina, 17.00 Ruda n. M. – Sudkov. OKRESNÍ PŘEBOR: 15.00 Dubicko – Rapotín B, 17.00 Staré Město – Bratrušov, Loštice B – FC Juventus, Úsov – Jestřebí odloženo (na 28. října). III. TŘÍDA A: 14.00 Šumperk B – Písařov, 17.30 Postřelmov B – Rovensko. Libina B – Jedlí (nehlášeno). III. TŘÍDA B: 15.00 Podolí – Libivá, 15.30 Moravičany – Zábřeh B, 17.00 Leština B – Lukavice.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*