Hranice o level jinde, Šumperk bez nároku

ŠUMPERK – Ačkoliv sebevědomé Hranice v prvních dvou zápasech neuspěly, na jejich ambicích se nic nezměnilo. Mužstvo prošpikované bývalými ligovými fotbalisty naplno ukázalo své herní možnosti v Šumperku. V porovnání s domácím celkem byly o level jinde.

Petr Fišer Bohumil Tesař

DIVIZE E ŠUMPERK – HRANICE 0:3 (0:2)

Přetížená šumperská defenzíva musela odrážet jeden hranický útok za druhým. Ve dvou případech si vypomohla penaltovým faulem. Zatímco Radim Kundrát na brankáře Kreizla nevyzrál, Petr Vavřík se z bílého puntíku nezmýlil. Domácí hrozili jen sporadicky. Také proto, že hráli nepřesně, ztráceli spoustu míčů a takřka vůbec jim nevycházela kloudnější kombinace. Jedinou stoprocentní šanci měl odchovanec Patrik Strnad, jenž se na Tyršově stadiónu rozehrává z Uničova. Z malého vápna ji pohřbil tím, že brankové zařízení trestuhodně přestřelil. Mrzet ho to muselo o to víc, že o chvíli později ukončil skrumáž na opačné straně hřiště gólově doklepávající Tilkeridis. Tlak hostujícího výběru neustával ani po přestávce. Žlutomodré držel nad vodou Martin Kreizl, který vychytal řadu velkých příležitostí. Nebýt jeho zázračných zákroků, výhra favorita by byla daleko výraznější. Ani jeden tým nedohrával v plném počtu. Šumperk měl po vyloučení Cverny dlouhou převahu jednoho muže, jenže si dál počínal až příliš jalově. V 89. minutě se vyfauloval i Marek Smrž, po jehož červeném zákroku se kopala už třetí „jedenáctka“. Vavřík ani tentokrát nezaváhal. „Věděli jsme, komu budeme čelit. Celý týden jsme se na to snažili připravit a nachystat. Je potřeba si přiznat, že Hranice byly od začátku ve všech fotbalových parametrech lepší. V neděli nás čeká další domácí zápas a bylo by dobré, kdybychom konečně skórovali a získali všechny body,“ uvědomoval si trenér Šumperka Zdeněk Opravil.

BRANKY: 28. a 89. Vavřík, 42. Tilkeridis. Diváci: 190. ŠUMPERK: Kreizl – O. Kováč, M. Smrž, Liďák, Jurásek – Pavelka, P. Strnad, Kotzmann, Tran Chi Dong – Cikryt, Linet. Střídali: 35. Michal Sitta, 58. Demeter, 66. Lavrovič, 70. A. Žák, 75. Nízký.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*