Favorit se nadřel, domácí Ruda vzdorovala do poslední minuty

RUDA • Fotbalisté Rudy měli po výprasku v Libině co žehlit a napravovat. Jenže je nečekalo nic jednoduchého. Při snaze vrátit se na vítěznou kolej museli zdolávat jednu z nejtěžších překážek v soutěži.

I. B TŘÍDA C RUDA – BLUDOV 0:2 (0:0)

Zatímco hosté se snažili prorazit kombinační hrou po zemi, domácí spoléhali na vzdušné nákopy a standardní situace. Během zápasu jich zahrávali nadprůměrné množství a některé z nich byly důkladně „smradlavé“. Bludovské pokusy o zteč postrádaly větší přesnost a razanci. Také to chtělo častější a účelnější zapojování ostrých hrotů Sadila a Svobody přihrávkami z křídelních prostorů. Vypjaté derby nabídlo více emocí, kouskování a zbytečných debat s rozhodčími než fotbalové kvality. Zápasový favorit se s remízovým stavem nespokojil a místo obránce Hojgra vypustil na trávník třetího útočníka. Jiří Nimrichtr se vrátil na scénu po více než roční pauze a jako by žádnou dlouhou přestávku neprodělal. Okamžitě hýřil tradiční aktivitou. Vítězný gól padl v 83. minutě po faulu na Sadila. Exekutor trestného kopu Leopold Schwarzer zakroutil míč na zadní tyč a ten zaplul do sítě bez toho, aby ho kdokoliv tečoval. Hostující mužstvo přidalo pojistku v úplném závěru. Nimrichtr byl při zpracovávání balónu postrčen, a protože k celému incidentu došlo v pokutovém území, pískala se penalta. S tou si věděl rady Miroslav Hél.

BRANKY: 83. Schwarzer, 90. Hél. Diváci: 101. RUDA: Bojčuk – T. Drtílek, Makeš, Mazák, M. Ruprich, J. Bank, Zapletal, L. Kvapilík, Ginther, R. Novotný, Mitáš. Střídali: 78. J. Kováč, 89. J. Ruprich. BLUDOV: Hegedüs – M. Adam, Bartošek, Vejrosta, R. Hojgr – Miterko, Schwarzer, Wagner, Hél – S. Sadil, L. Svoboda. Střídali: 30. Kolek, 75. J. Nimrichtr. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*