Draci spadli na dno, prohráli i v Kadani

KADAŇ · Když to nelepí, tak to nelepí. Hokejisté Šumperka tak dlouho chodili se džbánem pro vodu, až se ucho utrhlo. Přeloženo do sportovní terminologie: v  poslední době tak dlouho balancovali nad propastí, až je série porážek přikurtovala na samé dno prvoligové tabulky. Ve „šlágru kola“ podlehli do té doby poslední Kadani o jediný gól.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA KADAŇ – ŠUMPERK 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

V očekávaném souboji jednookého se slepým působili aktivnějším dojmem. Jejich počáteční snahu podpořila výhoda přesilové hry, v níž se do přihrávky od Jana Milfaita vložil bez přípravy Jaroslav Moučka – 0:1. Zaskočená Kadaň poprvé ohrozila šumperskou branku až v deváté minutě. O chvíli později musel na trestanou lavici hostující Záruba a domácí toho využili k tomu, aby vyrovnali. Důrazný Jan Svoboda doloval, doloval, až „vyfáral“ srovnání stavu. Nové skóre nemělo dlouhého trvání. O pouhých 26 vteřin později zůstal na pravé straně volný Petr Horáček a strážce Marek Peksa kapituloval podruhé bez toho, aby se v předchozím průběhu stačil s herním náčiním důkladněji pomazlit. Šumperk zápolil s malou produktivitou. Ve hře o body se držel jen proto, že trestal soupeřovy fauly. Ve 33. minutě ho po rychlém výpadu přesilovkové formace vrátila na stejnou startovní čáru povedená spolupráce trojice Král, Krejčiřík, Baláž. Posledně jmenovaný rozpoutal brankovou přestřelku, která orámcovala finiš druhé části. Severočeši odpověděli stejnou mincí a při darované převaze jednoho muže překulili nejtěsnější vedení zpátky na svoji stranu. Tomáš Koblížek byl v blízkosti šumperské svatyně daleko důslednější než bránící protihráč a Draci se znovu ocitli ve ztrátě. V čase 39:58 se potřetí v zápase prosadili při hře pět na čtyři. Po střele Kabelky zaúřadoval v oblíbené předbrankové pozici Tadeáš Jaroš. Jakmile spatřil volný puk vyražený gólmanem, vrhl se po něm rybičkou a pošťouchl jej za červenou čáru. I když si Draci vytvořili několik dalších příležitostí, vítězná trefa jim nebyla souzena. Necelých pět minut před koncem se nechali zatlačit do obranného pásma, kde se jim stala osudnou teč Jiřího Kulicha. „Je mi hodně smutno. Ne z předvedené hry, ale z výsledku. Byli jsme lepší v pohybu, měli jsme více šancí. Bohužel jsme několikrát netrefili prázdnou bránu nebo nám zazvonily tyčky. Jako bychom urazili hokejového boha a ten nám to teď vracel. Kadaň byla v koncovce efektivnější, a proto vyhrála,“ klopil zklamaně oči trenér Martin Sobotka. „Konečně jsme doma vyhráli a odpoutali se z posledního místa. Rozhodně to nebylo lehké utkání, Šumperk hrál velice dobře. Ve vyrovnané partii byl chvílemi i lepším týmem. Zaplaťpánbůh, že jsme to ubouchali a štěstí se přiklonilo na naši stranu,“ vydechoval s úlevou v hlase Sobotkův protějšek Petr Rosol.

BRANKY: 6. Moučka (Milfait, Kabelka) – 0:1, 10. J. Svoboda (Houška) – 1:1, 11. Horáček (J. Svoboda) – 2:1, 33. Baláž (Krejčiřík, T. Král) – 2:2, 36. Koblížek (J. Svoboda) – 3:2, 40. Jaroš (Kabelka, Milfait) – 3:3, 56. Kulich (Kottek) – 4:3. Vyloučení 7:4, využití 2:3, střely na branku 23:43. ŠUMPERK: M. Peksa – L. Rutar, Machů, Záruba, Ševčík, Kabelka, Dosek, Volráb – Moučka, T. Král, Kratochvíl – Jaroš, Milfait, Baláž – Krejčiřík, Spratek, Bernovský – Blaško, J. Kučera, Danielčák.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*