Krátce z kultury

Vyhodnocení soutěže o nejoriginálnějšího sněhuláka

MOHELNICE • „Soutěž o nejoriginálnějšího sněhuláka má své výherce. Organizátoři díla rozdělili do dvou kategorií – sněhuláci ze sněhu a  „nesněhoví“ sněhuláci. V  každé kategorii vybrala nezávislá odborná porota pět „nejsněhuláků“. Až to epidemiologická situace dovolí, zveřejní na webových a FB stránkách Domu dětí a mládeže Magnet termíny předání odměn.

Historická kola v Postřelmově

POSTŘELMOV • Výstava místního sběratele Jana Hlavatého okouzlí slavnou érou velocipédů a bicyklů. Seznámíte se s vývojem cyklistiky od roku 1835 až do roku 1937. Výstava je vzhledem k delším dnům nejlépe viditelná ráno od 8 do 10 a osvětlená po setmění od 17 do 20 hodin. Zastavit se u ní můžete do 30. dubna.

Křížem krážem Mohelnicí

MOHELNICE • Po velkém zájmu o předchozí etapy připravili organizátoři z DDM další putování Křížem krážem Mohelnicí. Na jejich webu naleznete novou mapu a další sadu úkolů pro třetí etapu. Správné odpovědi zasílejte na e-mail ddmmohelnice@gmail. com. Uzávěrka je 25. dubna. Do muzea na Jeseníky! ŠUMPERK • Vydejte se se šumperkým muzeem na cestu za historií turistiky v Jeseníkách od jejích počátků do roku 1945. Výstava je pořádána ve spolupráci s  Vědeckou knihovnou v Olomouci, kde byla poprvé instalována v roce 2019 souběžně s vydáním stejnojmenné knihy autora Jiřího Glonka.

Film postoupil do finále

REGION • Dokumentární film TE:20 z produkce Vlastivědného muzea Jesenicka, programu TALNET při Národním pedagogickém institutu a zájmového spolku tvProstor postoupil do finále mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Academia Film Olomouc (AFO). Z asi tří tisíc přihlášených projektů se tak ocitl mezi 77 nejlepšími.

Zajíčkova velikonoční záhada

MOHELNICE • Netradiční rodinnou oslavu svátků jara prožily rodiny v Mohelnici. Děti tam čekaly úkoly od velikonočního zajíčka, který je nejen provedl Mohelnicí, ale i osvěžil velikonoční zvyky a tradice. Správným plněním úkolů pak až do 11. dubna objasňovaly zajíčkovu záhadu. Pro každého účastníka je připravena odměna.

S dobročinnou aplikací sportuje už půl miliónu lidí

ŠUMPERSKO • Půl miliónu uživatelů se podařilo nasbírat aplikaci Pomáhej pohybem za pět let existence. V  šumperském regionu pomohla například zrealizovat projekty na nákup zdravotních a  rehabilitačních pomůcek, rozjet projekty Za lepší život dětí nebo S dětmi na běžky anebo konkrétně pomoci nemocné Natálce z Velkých Losin.

Moravská stezka – cyklostezka plná zážitků

ÚSOV, REGION • Na výlet se nyní moc nedostaneme, ale můžeme si vytipovat pár míst, kam se podíváme, až se situace uklidní. Jedním z  tipů může být Moravská cyklostezka se zastávkou v našem regionu v podobě hradu Úsov. Na zámku ocení milovníci umění expozici obrazů akademického malíře Lubomíra Bartoše, rodáka z nedaleké Klopiny. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*