Krátce z kultury

>> Melodie orchestrionu přilákala Toulavou kameru

ŠUMPERK · Výstava flašinetů a orchestrionů v šumperském muzeu přilákala filmaře. Než budete moci slyšet zvuk jednoho z největších orchestrionů v republice a dalších flašinetů na vlastní uši, dopřejte si jej alespoň prostřednictvím reportáže ČT na https://www.ceskatelevize.cz/. Samotná výstava pak je prodloužená do 25. dubna.

>> Hádej, kdo jsem čeká na vítěze

ZÁBŘEH · Nečekaný zájem dětí i dospělých vyvolala soutěž zábřežské knihovny, zaměřená na poznávání literárních postav z knížek. Čtenáři v ní mohli soutěžit do 31. března. „Vítěze vyhodnotíme v dubnu, malé i velké čekají desítky pěkných cen,“ zhodnotila průběh vedoucí knihovny Jana Šmehlíková.

>> Televize i na vedutách

ŠUMPERK · „Moc tímto děkujeme za krásnou reportáž TV Morava, prostřednictvím které tak můžete nahlédnout za zdi výstavní síně i vy. Už se moc těšíme, až si výstavu budete moci prohlédnout sami. Publikaci zmiňovanou v reportáži je možné objednat na e-mailu ivana.knoppova@muzeum-sumperk.cz,“ zvou alespoň touto formou k návštěvě zaměstnanci muzea.

>> Z kopca na kopec s Mirkem Kobzou

ZÁBŘEH · Hory, kopce i vršky našeho regionu přibližuje každou sobotu zábřežský Miroslav Kobza v rozhlasovém cyklu Z kopca na kopec. Naposledy vyrazil na Humenec, odkud je Zábřeh jako na dlani. Výška 332 metrů jej sice neřadí mezi velikány, rozhodně se však tento výběžek Zábřežské vrchoviny do údolí Moravské Sázavy řadí mezi vrcholky s parádním výhledem i zajímavou historií.

>> Pro dárky občánkům zajděte na radnici

ŠUMPERK · Vzhledem k přetrvávajícím vládním opatřením nemůže město Šumperk bohužel uspořádat slavnostní obřad vítání občánků pro děti narozené od května do listopadu loňského roku. Místní radnice rodičům nabízí alespoň možnost vyzvednout si upomínkové předměty na radnici, a to v kanceláři č. 608 ve druhém patře běhwem aktuálních otvíracích hodin pro veřejnost nebo po telefonické domluvě na čísle 583 388 608.

>> Za pohádkou o krtečkovi jinak

ZÁBŘEH · Bezkontaktní putování za pohádkou Jak krtek ke kalhotkám přišel mohou formou indicií na jednotlivých stanovištích po městě Zábřeze absolvovat malí i velcí milovníci her. Připravili jim ho organizátoři místního přednáškového maratonu, který se tento rok neuskuteční. Trvat má do 20. dubna a jako nostalgická vzpomínka na dětství má účastníkům zpříjemnit pobyt venku a zabavit je objevováním nových zajímavých míst v blízkosti bydliště.

>> Na osmitisícovku pro hendikepované děti

ZÁBŘEH · Celých 14 hodin 25 minut trvalo zábřežskému triatlonistovi Davidu Jílkovi, než na skialpech na první jarní den zdolal symbolickou osmitisícovku. Sjezdovku v areálu Kouty nad Desnou přitom absolvoval téměř osmnáctkrát. A to vše pro podporu nemocných dětí Elenky ze Šumperka a Románka ze Zábřeha. Vysbírat se mu podařilo 277 tisíc korun.

>> Doriska pro soutěživé a tvořivé

ŠUMPERK · Sledujte živé vysílání každý čtvrtek v 17 hodin na facebookovém profilu www.facebook.com/svCaZpDvppDorissumperk. I v době koronavirové pro vás za zavřenými dveřmi Doriska stále tvoří a žije. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*