Krátce z kultury

„My ty sady naplníme…“

MOHELNICE• Přípravy na Mohelnický FolkFest jdou do finále. Připraveno je třicet pět kapel a písničkářů na dvou pódiích, divadlo, stanové městečko v lesoparku, jamování, zpívání, povídání… Prostě vše, co k setkání s muzikou, přáteli a létem na konci prázdnin patří. Kompletní seznam účinkujících najdete již nyní na www.folk-fest.cz.

Cena Olomouckého kraje pro DO Zábřeh

ZÁBŘEH • Dobrá zpráva přišla v těchto dnech Dechovému orchestru Zábřeh. V internetovém hlasování, do kterého byl kvůli reprezentaci v Číně a organizování open koncertu Notování Zábřehem v rámci Cen Olomouckého kraje v oblasti kultury zařazen, získal Cenu veřejnosti. Přebírat ji bude začátkem září.

TapTýda se rozloučí s prázdninami

ŠUMPERK · TapTýda uzrála v Loučné nad Desnou v roce 2010 jako plod činnosti školního sboru Loučňáček, jehož absolventi měli nezřízenou chuť pokračovat ve své pěvecké a hudební činnosti. Dnes již v jejich řadách stojí i mnozí další zpěvumilové, kteří se spolu s muzikanty nebojí ani nejšílenějších nápadů svého sbormistra. Předvedou to v úterý 25. srpna na dvorku městské knihovny.

Univerzita třetího věku přijímá přihlášky na zimní semestr

ZÁBŘEH • Pořádající kulturní dům pro tento semestr otevře dva kurzy, a to Rituály evropských královských rodů a Život a dílo Michelangela Buonarroti. „Výuku zimního semestru zahájíme na přelomu září a října, uzávěrka pro podání přihlášky byla stanovena na 20. září,“ připomněla Dagmar Ziková. Bližší informace o Univerzitě třetího věku lze získat na webové stránce Kulturak.info, kde si lze stáhnout i přihlášku, nebo na telefonních číslech 583 415 400 a 725 046 589 či prostřednictvím e-mailu zikova@kulturak.info.

Pavlíčkův „Šumperk kdysi“ prodloužen do 13. září

ŠUMPERK • Šumperský fotograf Josef Pavlíček miloval zdejší kraj a „své“ město, kterému se ve vlastní tvorbě velmi věnoval. Během desetiletí se autorovi podařilo pořídit tolik zajímavých fotografií, že vydají na obsáhlou obrazovou knihu, která je ostatně již v přípravě. Šumperské muzeum pak výstavou představuje více než 400 jeho černobílých snímků. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*