Nováček vylovil z fotbalového rybníka druhou přeborovou výhru

RAPOTÍN • Rapotín se toho nebojí. Staronový účastník fotbalového přeboru bodoval i ve třetím utkání po návratu do vyšší soutěže. Sobotní duel nebyl ani tak o sportovních dovednostech jako spíše o morálních vlastnostech. Ve velké míře ho totiž ovlivnila nekompromisní průtrž mračen.

KRAJSKÝ PŘEBOR RAPOTÍN – ŽELATOVICE 2:1 (0:0)

Bouřkové mraky rozehrály dešťovou taškařici po otevírací čtvrthodině, která patřila aktivnějším Želatovicím. Voda stříkala na všechny strany. Zelený pažit se důkladně nasákl a vytvořilo se na něm nespočet záludných kaluží. „Kombinovat po zemi nemělo smysl, a tak se převážně nakopávalo. S nadsázkou bych to přirovnal k výlovu rybníka,“ pousmál se vedoucí rapotínského týmu Milan Stratil. O všem podstatném se rozhodlo mezi 72. a 79. minutou. Sled zásadních událostí odšpuntoval agilní Drozd. Po sérii hlaviček obešel obránce i brankáře a levačkou z malého vápna dostal domácí partu do vedení. Před startem závěrečné desetiminutovky bylo už dvougólové. Přispěl k tomu strážce Max, jenž efektivní i účelnou robinzonádou vyrazil nebezpečný želatovický projektil na rohový kop. Dvě minuty poté vybojoval balón dravec Klemsa, jenž připravil ornou půdu pro dvojici Dominik Drozd – Martin Kobza. Vyhověla si náramně. „Bohužel, ani tento zápas jsme nemohli dohrát v klidu. Je to pořád dokola. Zase došlo k našemu uspokojení, jehož součástí bylo laciné snížení soupeře,“ hudroval Stratil a narážel přitom na Maxovo zaváhání. Brankářská posila ze Šumperka podcenila centrovaný míč a dorážející Zehnálek si musel připadat jako o Vánocích.

BRANKY: 72. Drozd, 79. M. Kobza – 81. Zehnálek. Diváci: 160. RAPOTÍN: Max – Cejpek, Juráš, Najman, Havlas – D. Scheuter, M. Jankovič, Simon – Drozd, Ševčík, Svačinka. Střídali: 46. Michal Kocourek, 54. D. Jurka, 62. J. Klemsa, 62. M. Kobza, 90. B. Hudec. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*