Šumperské divadlo uvádí Herce v karanténě aneb malou „náplast“ na nemoc zvanou „touha po kultuře“ v podobě projektu POŘADY

ŠUMPERK • Po pár dnech v karanténě se všem hercům šumperského divadla začalo stýskat. Studování textů bylo podle nich sice přínosné, ale stesk po jevišti a divácích byl prostě větší. A tak dali s ředitelem Matějem Kašíkem hlavy dohromady a vznikl projekt POŘADY, který přenesl divadlo na sociální sítě. Hraje se od poloviny dubna 7 dní v týdnu, což znamená 7 herců a 7 druhů pořadu v týdnu – po zbytek karantény! 

Vladimíra Bartoňová 

„Doma jsou nejen herci, ale především vy – diváci. A právě vám mohou naši herci zpříjemnit čas strávený doma přes Facebook nebo Instagram,“ informují autoři nového projektu prostřednictvím divadelního webu. Kaž­­dý den v 16 hodin pak je spuštěn jeden krátký pořad. 

Karanténa hrou 

Pondělí patří novému členovi šumperského divadla Adamu Jourovi. V pořadu Karanténa hrou se Adam snaží zábavnou formou ukázat a poradit, jak doma zabavit své ratolesti. Inspirací jsou mu jeho mladší sourozenci.

U Laděny v kuchyni

Úterý si vzala na starosti nejmladší herečka Ladislava Jančíková. A protože volný čas v karanténě se rozhodla věnovat tomu, že se naučí vařit, přidala k tomu špetku herectví a vznikl pořad U Laděny v kuchyni.

Magičův koutek 

Ve středu se diváci mohou těšit na komika Vítka Hofmanna, který se snaží předat své kouzelnické umění, ale kdo už Vítka poznal, tak ví, že bez humoru se jeho pořad Magičův koutek neobejde.

Počteníčko

Čtvrtek je sázka na jistotu – stálici divadla Olgu Kaštickou, která svým šansonovým hlasem přečte pohádku v pořadu Počteníčko.

Posilka z gauče

V pátek mají diváci opět možnost poznat dalšího nového člena souboru, tentokrát Jana Šťavu. Honza si pro diváky připravil pořad Posilka z gauče a myslíme, že je všem jasné, že o posilování svalů moc nepůjde.

Co maminky už vědí a Lucka ne!

I přesto, že krátce před karanténou ukončila Lucie Šmejkalová své působení na jevišti kvůli těhotenství, divadlu je stále věrná, a tak jí patří sobota. Lucka využila svého stavu a chce oslovit šumperské maminky a podělit se s nimi o rady nebo spíše z nich ty rady dostat v pořadu Co maminky už vědí a Lucka ne!

Jurassic park 

O poslední den v týdnu se postará Jan Hönig a jeho Jurassic park. O Honzovi všichni vědí, že je milovníkem přírody, a tak jsme sami zvědaví, jak se mu podařilo propojit divadlo s přírodou. 

„Věříme, že se nám podaří co nejvíce vám zpříjemnit čas strávený doma, s trochou našeho humoru. A až to půjde, tak se s vámi opět rádi setkáme u nás v divadle na našich představeních,“ doufají v zachování divácké přízně divadelníci.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*