Lidé pomáhají kultuře přečkat nelehkou dobu zakoupením vstupenky na NIC

ŠUMPERK.•„Rád bych naše příznivce pozval na náš koncert o ničem, tedy koncert, který se sice nikdy neuskuteční, ale když si na něj lidé zakoupí vstupenku, může nám výtěžek výrazně pomoci v nelehké době. Prodej zprostředkovává server GoOut a nejlevnější vstupenka stojí dvacet korun, nejdražší pět tisíc,“ řekl dramaturg Ondřej Procházka s tím, že lidé si mohou sami zvolit hodnotu, za kterou vstupenku koupí. 

Za utržený finanční obnos chce šumperský Dům kultury nabídnout program ve druhé polovině roku, kam se v tuto chvíli přesouvá i velká část narozeninových koncertů ke čtyřicátému výročí od jeho otevření. Odkaz, kde si lidé mohou vstupenku zakoupit, visí na stránkách www.dksumperk.cz a na Facebooku. Lidé, kteří disponují chytrým telefonem, mohou pouze nasnímat QR kód.

„Máme radost, že se k vstupence na NIC můžeme přidat. Drtivá většina kulturních zařízení, která spolupracují s tímto projektem, se totiž nachází v Praze, Brně a dalších velkých městech. Pouze asi pět zapsaných působí ve městech pod 50 tisíc obyvatel. Jako dům kultury figurujeme v seznamu zatím jako jediní,“ informoval Týden na severu dramaturg Procházka. (bav)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*