Slavnostní uvedení knihy Mohelnice v zrcadle dějin

MOHELNICE · Nová kniha autora Martina Vaňourka s názvem Mohelnice v zrcadle dějin je na světě. V říjnu ji uvedli do života a slavnostně pokřtili zástupci města na slavnostním večeru v kulturním domě. Atmosféru hudbou podkreslil Felix Slováček. O podpis autora knihy byl velký zájem.

„Děkuji autorovi knihy Martinu Vaňourkovi za odvedenou práci a věřím, že se dočkáme i třetího dílu knihy o naší Mohelnici,“ těmito slovy zahájil slavnostní uvedení knihy starosta města Pavel Kuba. Samotný autor poděkoval několika zdrojům zveřejněných materiálů, ale i lidem, kteří s knihou pomohli. „Bez materiálů od nás Mohelničáků ani žádný třetí díl vzniknout nemůže! Nenechávejte fotky, zajímavé historické dokumenty a podobně v šuplících. Tam upadnou v zapomnění a nikomu dalšímu radost neudělají,“ připomněl autor.

Kniha časově navazuje na poslední knihu od stejného autora Mohelnice ve fotografii do roku 1948 a Loštice ve fotografii do roku 1948. Do Zrcadla dějin se podařilo zpracovat 367 stran zajímavých fotografií s vysvětlujícími popiskami. Kniha stojí 499 Kč a zakoupit ji můžete buď na podatelně Městského úřadu Mohelnice, nebo v infocentru mohelnického domu kul- tury.

(MZ)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*