Krátce z kultury

>> Kypr od severu k jihu

ZÁBŘEH · Po více než roce se do zábřežského kina Retro v úterý 22. června vrátí známá cestovatelka Saša Ryvolová. Tentokrát příchozím nabídne atraktivní putování po obou částech ostrova Kypr, který oplývá především bezpočtem historických památek. Akce má začátek v 17 hodin, vstupné je dobrovolné.

>> Psina v knihovně

ŠUMPERK · Pravidelně každé úterý v čase od 9 do 11.30 hodin připravily knihovnice v půjčovně pro děti a mládež hry, soutěže, aktivity pro děti v doprovodu rodičů a prarodičů. Knihovnice se tentokrát inspirovaly dětskými knížkami o pejscích. Prázdninové akce zahajují 13. července, vstup je zdarma.

>> Loštické kulturní léto zahájilo

LOŠTICE · Loštické kulturní léto odstartuje na místním bazénu v sobotu 19. června. Od 2. července se přidá letní kino a 18. 7. divadlo. Celkem je připraveno 14 žánrově různých kulturních akcí, včetně rockového večera a hudebních párty. Program kulturního léta v hudebním areálu koupaliště uzavře zářijový country festival.

>> Notování v posunutém termínu

ZÁBŘEH · 4. ročník akce Notování Zábřehem proběhne letos v posunutém termínu – tentokrát poslední sobotu v srpnu. „A stejně jako v předešlých letech uděláme vše pro to, abychom pro vás i v omezených podmínkách zajistili zajímavý program plný kvalitní muziky a zážitků,“ avizují pořadatelé při nacvičování filmových skladeb, které dosud nezazněly.

>> Příběhy našich sousedů

ŠUMPERK · Na prezentace neobyčejných příběhů pamětníků, které objevili mladí dokumentaristé ze ZŠ Šumavská Šumperk, ZŠ Vrchlického Šumperk, ZŠ Oskava, ZŠ Štíty, ZŠ Mohelnice a skauti ze Skaličky Zábřeh, zve do velkého sálu šumperská městská knihovna. Zahájení 15. června v 16 hodin, vstup zdarma. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*