Krátce z kultury

>> Motýlení s Doriskou

ŠUMPERK · Připojte se k jarní výzdobě budov Doris svým motýlem podle předlohy z jejich webu. Odevzdat ho můžete do motýlího boxu na Komíně nebo na Švagrově. Jako velká výstavka ozdobí okna Komína, Vily Doris a Švagrova, kde si je budou moci všichni prohlédnout.

>> Noma láká na tábory

ZÁBŘEH · Trojici příměstských táborů nabídnou dětem ze základních škol a předškolákům letos o prázdninách Tábory Noma. Veškeré informace mohou zájemci získat na čísle 601 168 900 a na e-mailové adrese taborynoma@seznam.cz.

>> Jílkova galerie aktuálně

ŠUMPERK · Aktuální výstavu Pavla Rajdla v Jílkově galerii vystřídají 12. května kresby a malby Věry Novákové-Brázdové. Aktuální výstavu si mohou zájemci prohlédnout i po domluvě s kurátorem galerie Miroslavem Kovalem na telefonním čísle 608 441 929.

>> Rozhledna na Háji stále zavřená

ŠUMPERK · „Jakmile bude možné setkávání deseti lidí uvnitř a dvaceti venku, rozhlednu otevřeme, v případě více skupin je budeme pouštět nahoru postupně,“ uvedla předsedkyně šumperského Klubu českých turistů Zdeňka Daňková. Bližší informace k provozu rozhledny lze najít na webu www.kctsumperk.cz.

>> Region má novou turistickou trasu

SVÉBOHOV · Necelých osm kilometrů měří nová turistická trasa, která povede malebnou krajinou mezi Svébohovem a Zborovem – od rozcestí nad Václavovem, přes Svébohov až po Rozsochu u Zborova. Její součástí je i naučná stezka Nebe, peklo, země, ráj. První turisté by na žlutě značenou cestu mohli vyrazit už o letních prázdninách.

>> U Tulinky vznikne lesní hřiště

ŠUMPERK · Budování lesního hřiště při cestě na Tulinku zahájilo. Začátkem června by zde již příchozí měli najít nízké lanové překážky na stromech se dvěma herními prvky a domečkem, chybět nebudou ani lavičky. Celý záměr v hodnotě tři čtvrtě miliónu korun realizuje město s téměř stoprocentní dotací od Státního zemědělského intervenčního fondu z Programu rozvoje venkova ČR.

>> Olomoučáci ovládli soutěž v modelování

KRAJ · Deset finalistů z celé České republiky, jedna komunikační platforma a rovné dvě hodiny času na zpracování zadaného modelu – takové byly podmínky letošního ročníku soutěže v CAD modelování, při kterém jde o přenesení reálných předmětů do digitální podoby. S úkolem se nejlépe popasovali studenti Střední průmyslové školy strojnické v Olomouci.

>> Komiks přiblíží Šumperk v příbězích

ŠUMPERK · Pracovnice informačního centra se pilně připravují na nadcházející turistickou sezónu a nedočkavě vyhlížejí příležitost přivítat první návštěvníky. Pro výletníky připravily brožuru s názvem Šumperkem v příbězích. Inspirací se staly poutavé příběhy a legendy vepsané ve zdech budov v centru města.

>> Plujeme na vodě s mateřským centrem

ZÁBŘEH · Novou rodinnou hru připravilo na 12. května Mateřské a rodinné centrum Hnízdo. Hra, spočívající v plnění úkolů na sedmi stanovištích po městě se startem a cílem v centru, se uskuteční za každého počasí. „Přijďte v námořnickém kostýmu,“ vzkazují pořadatelé. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*