Špagety Carbonara s parmazánem

• balení špaget • 150 g anglické slaniny • 7 žloutků • parmazán • voda ze špaget • sůl a pepř

Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Nakrájíme slaninu na kostičky a v hrníčku oddělíme žloutky a bílky. Bílky nebudeme dále potřebovat. Ke žloutkům přidáme 4 lžíce nastrouhaného parmazánu a 3 lžíce vody, ve které se vařily špagety. Přidáme trošku soli a pepře a vše pořádně promícháme. Konzistence by neměla být příliš hustá, ani moc tekutá, proto přidejte parmazán, pokud je tekutá, a vodu ze špaget, pokud je moc hustá.

Na pánvi si opečeme slaninu do křupava a poté do pánve přidáme uvařené špagety, všechno společně promícháme a na chvíli odstavíme z plotny – klidně až minutu, dokud pánev nebude úplně vařící. Poté vlijeme do špaget omáčku ze žloutků a parmazánu a vše pořádně promícháme. Omáčku nelijeme do špaget na plotně, poté by vám vznikla míchaná vajíčka, a to nechceme. Špagety mají být lesklé. Nakonec špagety posypeme ještě troškou parmazánu a máme hotovo. Tento recept je velmi jednoduchý a výborný, tak hurá do kuchyně. Přejeme vám dobrou chuť. (sk)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*