KRÁTCE Z KULTURY

Za hrou a výstavou do muzea

ZÁBŘEH • Prodlouženou výstavu Hrátky s penězi (do 20. září) a novou výstavu obrazů Pavla Bartoně s názvem Barevný svět (do 6. září) můžete ještě zařadit do svého prázdninového programu. Kromě pondělí jsou v zábřežském městském muzeu přístupné každý den do 17 hodin.

Monika Kamińska v knihovně

ŠUMPERK • Výstava s názvem Pulchre, bene, recte polské výtvarnice obsadí od 3. září půjčovny pro dospělé a malý sál knihovny T. G. Masaryka. Ve spolupráci s šumperskou knihovnou ji pořádá Miejska i Gminna Biblioteka Publiczna z Nisy. Přístupná bude do 4. listopadu.

Dny evropského dědictví zahájí Komenský

ZÁBŘEH • V pátek 4. září se v evangelickém sborovém domě v ulici U Vodárny v rámci slavnostního zahájení Dnů evropského dědictví uskuteční veřejné čtení citátů To nejlepší z Komenského. Zábřeh se tímto veřejným čtením připojuje k celorepublikovému projektu Komenský 2020, připomínajícímu tuto významnou českou osobnost a jeho dílo. Vlastní památky se otevřou o víkendu 12. a 13. září.

Pokáč a Laura to rozjedou v kulturáku

ŠUMPERK • Hudební šprýmař Pokáč (9. září) a Laura se svými tygry (18. září) to rozjedou v šumperském kulturáku. Lístky jsou již dnes v předprodeji v obvyklých místech nebo na webu.

Patronku festivalu uslyší Šumperk v náhradním termínu

ŠUMPERK • Zrušený koncert ze 14. července se uskuteční. Patronka festivalu Klášterní hudební slavnosti, harfistka Jana Boušková, vystoupí v šumperském klášterním kostele jako zlatá tečka v náhradním termínu 30. září. Zahájení koncertu je v 19 hodin.

Čas lovců a sběračů v Šumperku

ŠUMPERK • Jak a kdy člověk vznikl a jak vlastně vypadal v jednotlivých etapách svého vývoje? Čím se živil a s jakými dalšími živočichy mohl přijít ve své době do styku? Kdy a kde se objevují první stopy lidské činnosti a jak celý následující kulturní vývoj probíhal? Na všechny tyto otázky vám do 18. října odpoví výstava věnovaná zlomovému období nejen v životě lidí – starší době kamenné. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*