Krátce z kultury

>> Hepi Hepi se představuje v čajovně
MOHELNICE · Duhová čajovna a Řvu Art vás zve na výstavu originálních maleb autorky Hepi Hepi s názvem Hepi Therapy. Malou výstavu můžete zhlédnout v prostorách Duhové čajovny v otevírací době do 10. května.

>> Skláři první dámě
ŠUMPERK · Dne 26. března roku 1946 se na Pražském hradě sešla delegace města a okresu Šumperk s prezidentem Edvardem Benešem. Byly předány dary určené jemu a jeho choti Haně Benešové. Mezi nimi i nádherná váza, na níž je leptem vyhotoven nápis s věnováním první dámě, dále znak města a radnice. Dílo bylo zhotoveno v rapotínských sklárnách a online je dostupné ve sbírkách šumperského muzea, podsbírce historické.

>> Kultura za výkladem
POSTŘELMOV · Výstava místního sběratele Jana Hlavatého okouzluje slavnou érou velocipédů a bicyklů. Přes výlohu galerie na dvorečku je nejlépe viditelná ráno od 8 do 10 hodin a osvětlená po setmění od 17 do 20 hodin. Zastavit se u ní můžete do 30. dubna.

>> Na Jeseníky!
ŠUMPERK · Na toulky Jeseníky se zatím pouze online můžete vydat s Vlastivědným muzeem v Šumperku. Po jejím zhlédnutí tak budete třeba vědět, kdo a kdy zhotovil první turistickou mapu nebo kdo byli autoři oblíbených a opakovaně vydávaných průvodců.

>> Za ptačím zpěvem do Zábřeha
ZÁBŘEH · Mateřské a rodinné centrum Hnízdo připravilo v Bezručových sadech rodinnou hru Putování za ptačím zpěvem. V parku u „Barborky“ najdete osm stanovišť a na každém z nich se seznámíte s jedním z našich ptáčků. Více na stránkách www.hnizdozabreh.cz.

>> Lucie zahraje na Krásném
ŠUMPERK, KRÁSNÉ · Všem fanouškům skupiny LUCIE se na vědomost dává, že skupina Lucie Cover Band odehraje v kouzelném prostředí na Krásném svůj koncert, kde 4. června zazní zásadní pecky skupiny Lucie a Davida Kollera. Vstupenky jsou již nyní k sehnání na www.facebook.com/events/439658230664958/.

>> Radečci rozdělují lístky na koncert
ŠUMPERK • Soutěží založenou na sourozeneckých fotkách doplnili v dubnu šumperští Radečci svůj nejnovější klip BRA3. „Pět fotek s největším počtem lajků zvítězí a jejich autoři od nás dostanou zdarma vstup na libovolný koncert turné pro sebe i své sourozence a další dárky z kapelového merche,“ sdělují organizátoři, kteří všechny dali do alba Fans fotky sourozenců #bra3. Rozhodnout, které jsou NEJ, můžete do 25. dubna. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*