Potomek Mohelnického dostavníku® je na světě

MOHELNICE • Mohelnické městské sady se poslední prázdninový pátek a sobotu opět zaplní diváky. Folk a country potěšení jim přinese potomek Mohelnického dostavníku®, hudební festival Mohelnický FolkFest, navazující na mnohaletou tradici festivalů na konci léta v Mohelnici. Jak bude vypadat jeho první ročník prozradil exkluzivně pro Týden na severu pořadatel Jan Štaigl z mohelnického Madalenu.

Vladimíra Bartoňová

Jak se vám podařilo vypořádat se s programem?

Máme 35 hudebních skupin na dvou scénách. Čeká je dvoudenní hudební maratón, kterým původní čtyři dny nahrazujeme. Zájem muzikantů byl velký, všichni byli nadšení, že dostavnická tradice pokračuje. V programu je také páteční osadní oheň i sobotní divadlo pro děti.

Podařilo se zařadit všechny zájemce o vystoupení?

Snažili jsme se, ale kapacita areálu to neumožnila. Zajistili jsme jim nakonec alespoň místo na playlistu příštího festivalu, ve kterém chceme pokračovat, pokud do jeho konání nepřijdou ještě nějaká jiná omezení.

Vlezou se všichni na jedno pódium?

Pódia máme dvě – hlavní FolkFest stage, kde budou probíhat koncerty renomovaných kapel promíchaných s nastupující hudební generací v rámci podpory nových talentů. Bude zde i divácká soutěž, z níž vzejde například ocenění pro nejzajímavější kapelu festivalu. A chystáme i příjemné dostavnické překvapení. Ale to nebudu prozrazovat.

Mluvil jste o dvou scénách?

Druhým pódiem je scéna ČEZ Morava stage, a to ve volně přístupné neplacené zóně festivalu. Tam bude probíhat část open programu, kde jsme měli přihlášených 20 kapel a z toho šest postoupilo do finále letošního ročníku. Hudební skupiny a písničkáři od regionální působnosti až třeba po západní Čechy zahrají zájemcům to nejlepší ze svého repertoáru. Zároveň bude tako scéna zaměřena na trampskou a bluegrassovou hudbu v programu Blue&Green nášup.

Jak je to se vstupenkami?

Vstupenky jsme nabízeli pouze dvoudenní a ty jsou všechny od minulého úterý beznadějně vyprodány. Z důvodu aktuálních koronavirových opatření už nelze kapacitu areálu dál navyšovat. Na místě je možné získat pouze vstupenku pro děti do 15 let a pro ZTP/P po předložení průkazu. Nicméně těm, co se na festival nedostanou, můžeme slíbit jednotlivé koncerty nebo sestřih vystoupení kapel na TV Noe nebo na Českém rozhlase Olomouc, kteří samozřejmě budou na místě pro zaznamenání letošní atmosféry Mohelnického FolkFestu.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*