Rekordní počet týmů pouze jednu sezónu

ČESKO • První liga bude mít rekordní počet účastníků pouze jednu sezónu. Poté by se měla vrátit k modelu s šestnácti celky. Rozhodl o tom úterní aktiv prvoligových klubů, jejichž návrh ještě musí schválit výkonný výbor hokejového svazu. Jasno bude 4. června.

Petr Fišer

Jak by mohla vypadat druhá nejvyšší soutěž v příští sezóně? Úvodní fázi základní části by tvořilo 36 kol, přičemž by se uplatnil dvoukolový systém doma – venku. Následně by se tabulka rozdělila na dvě skupiny tak, jak tomu bylo v předešlé sezóně. Do horní nadstavby by postoupilo deset týmů, v dolní by se pralo o důležité body zbývajících devět družstev. A to znovu každý s každým dvakrát.

Vyřazovací play off by se týkalo dvanácti vyvolených. Čtyři nejlepší by si automaticky zajistili vstupenku do čtvrtfinále, kde by je doplnili postupující z předkola.

Protože se počítá se zúžením soutěže na šestnáct klubů, boj o záchranu by mohl být obzvlášť zajímavý. „Nejhorší dvě mužstva sestoupí přímo, zatímco celky, které se ve druhé skupině umístí na čtvrtém až sedmém místě, budou hrát systémem play down o udržení. Nejhorší z play down sestoupí přímo, druhý nejhorší bude účast obhajovat v baráži s vítězem druhé ligy,“ stojí v tiskové zprávě Českého hokeje.

Zda sezónní návrh svazoví „bafuňáři“ posvětí, schválí a uplatní ve všech bodech, to se teprve uvidí. Proto zatím není známo ani soutěžní rozlosování. „Hracími dny by měly zůstat středa a sobota s vloženými pondělky. Výkonný výbor však bude rozhodovat také o protinávrhu s možným víkendovým formátem. Stěžejními dny by byly pátek a neděle, vložená kola by se hrála ve středu,“ objevilo se na webu šumperských Draků.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*