Dobrý střelec? Proč ne. Góly Sitty můžou chybět

ZÁBŘEH • Michal Sitta zůstává v divizním Šumperku. Pro tým Zábřeha to znamená jediné. Musí se pokusit najít co možná nejefektivnější způsob, jak výrazněji nestrádat bez gólové produkce rychle svištícího expresu.

Petr Fišer
Bohumil Tesař

„Máme dost svých fotbalistů. Kdyby se ale během přípravy objevil někdo vhodný pro doplnění našeho kádru, zejména pak dobrý střelec, přínosnému posílení bychom se nebránili,“ řekl trenér Sulka Jaroslav Rolinek.

Kromě ofenzivně laděného Sitty není k mání ani Lukáš Toman. Dlouholetá brankářská jednička se rovněž přesunula na šumperský Tyršův stadión. Vzniklou díru by mohl zalepit Ladislav Max, s nímž se počítalo už pro jarní část minulé sezóny. Ale jen do té doby, než se do Evropy nastěhoval koronavirus. „Zdraví bylo prioritní. Jsme rádi, že jsou kluci v pořádku a že se fotbalový život vrací do normálních kolejí. Konečně se zase může něco dít,“ pochvaloval si zásadní změnu k lepšímu Rolinek.

V době nejrůznějších omezení chodili hráči na tréninky převlečení přímo z domu, kde se i sprchovali. „Naštěstí jsou to v drtivé většině Zábřežáci, takže v tom nebyl žádný větší problém. Rozjížděli jsme se ve volnějším režimu, pustit se do všeho zhurta a rovnou naplno by nebylo příliš moudré. Hlavně s ohledem na případná zranění. Ze začátku šlo především o to, abychom si zvykali na postupnou zátěž. Od června přidáváme na intenzitě i celkovém objemu,“ prozradil zábřežský kormidelník.

V prvním oficiálním přípravném zápase se jeho svěřenci utkají s Velkými Losinami. Na malé derby dojde 13. června. Sulko se poměří i s Konicí, Lanškrounem a Mohelnicí. V jednání jsou také konfrontace s Moravskou Třebovou, Šumperkem či Medlovem.

Nejen v Zábřeze museli skousnout krajně nepříjemnou zprávu z kategorie těch nejsmutnějších. Při dopravní nehodě zemřel bývalý spoluhráč Oklešťka a spol. Libor Rattay.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*