Loštice dokonaly obrat proti Lesnici, favorizovaný tým si finále nezahraje

OKRES • Když v průběhu prvního utkání prohrávali 0:3, a ještě k tomu v domácím prostředí, na jejich postup do finále by si vsadil asi jen nejodvážnější sázkařský dobrodruh. Fotbalisté Loštic ale dokázali, že se vyplácí věřit a dál bojovat, ačkoliv vám pšenka zrovna nekvete. Obrat v napínavém dvojzápase Vesnické derby ligy dokonali v sobotu na lesnické půdě.

Petr Fišer

Favorit z I. A třídy si zadělal na problémy ve třetí minutě. „Naše hráče jsme upozorňovali, že je soupeř nebezpečný při zahrávání standardek. A proto by bylo dobré, abychom se vyvarovali zbytečných faulů. Jenže to nebylo k ničemu. Podělali jsme to hned v úvodu,“ zlobil se Jan Knobloch. „Porážku beru na sebe, zvolil jsem blbou taktiku. V prvním poločase jsme byli málo aktivní,“ sypal si popel na hlavu trenér Lesnice.

Hosté se k postupové brance prokousali po bezvadně provedeném rychlém brejku. Strážce Glozyga byl při snaze vytěsnit přesně umístěnou střelu bez nároku a kapituloval podruhé. „Když spojíme obě utkání dohromady, dojeli jsme na neproměňování vytvořených šancí. Nebylo jich málo. Stačil jeden gól a všechno mohlo být jinak. Zároveň je potřeba uznat, že Loštice s ohledem na celkový součet a předvedený herní projev postoupily zaslouženě a nám nezbývá nic jiného, než jim pogratulovat. Troufám si tvrdit, že je čekají plodné časy. Jsou kvalitně vedené a jejich kluky fotbal baví. Mimo jiné o tom svědčí fakt, že chtějí založit mužské céčko. V dnešní době je to nevídaná rarita,“ řekl Knobloch.

Ve druhém semifinále se žádné překvapení nekonalo. Štíty přijely do Bratrušova s postupovým razítkem a nepřipustily sebemenší komplikace. Hostitelé jim to usnadnili nevalným výkonem, který v máločem snesl alespoň průměrné měřítko.

SEMIFINÁLE

PRVNÍ UTKÁNÍ: Štíty – Bratrušov 4:1, Loštice – Lesnice 2:3.

ODVETNÉ ZÁPASY: Lesnice – Loštice 0:2 (postupují Loštice), Bratrušov – Štíty 1:5 (postupují Štíty).

DOLNÍ PAVOUK

PRVNÍ UTKÁNÍ: Sudkov – Leština

7:2, Nový Malín – Zvole 1:3.

ODVETNÉ ZÁPASY: Zvole – Nový Malín 1:1, Leština – Sudkov 0:2. O páté místo: Sudkov a Zvole. O sedmé místo: Nový Malín a Leština.

ČTVRTFINÁLE

Nový Malín – Bratrušov 2:3 a 0:2, Zvole – Loštice 2:6 a 1:7, Leština – Štíty 1:1 a 0:4, Lesnice – Sudkov 1:0 a 2:1.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*