Fotbalové Losiny se vymanily z bahna, „pantáta“ Navrátil přispěl dvěma góly

KRALICE, LITOVEL • Ve Velkých Losinách věří, že najeli na správnou vlnu. Konečně! Fotbalová parta kolem kapitána Jakuba Zatloukala se až po pupek vynořila z bahna, v němž uvízla po prohraném derby v Rapotíně.

Petr Fišer Bohumil Tesař

KRAJSKÝ PŘEBOR KRALICE – ZÁBŘEH 1:0 (1:0)

Zábřežské Sulko čelí nelehké sérii venkovních zápasů a v poslední době mu to úplně neladí. Pomineme­li tedy kanonádu, kterou spustilo v Dolanech. Jinak z předešlých víkendů vytěžilo jen dva body, což není příliš. „Domácí hráli hodně od podlahy, kolikrát i za hranou povolené tvrdosti. Jakmile to někdo mastí hlava nehlava a technické dovednosti jdou stranou, máme s tím problémy. V krajském přeboru nesmíme nikoho podcenit,“ zdvihl po vypršení sobotního „mače“ varovně prst zkušený záložník Lukáš Okleštěk.

Běžel sám na branku. Dostal příležitost k opakovanému zakončení. Přesto neskóroval. Michala Sittu to musel mrzet o to víc, že jeho mužstvo o chvíli později samo inkasovalo. Dlouhý míč směřující do velkého vápna se odrazil k Pavlu Hlochovi, jenž ve skrumáži před sebou propálil všechno, co mu stá- lo v cestě.

Domácí postavili před obrannou šestnáctkou pevný val a hájili čistý štít. Vy- užívali k tomu všechny dostupné prostředky. „Bylo to z jejich strany dost ostré. Hlavně David Nízký by o tom mohl vyprávět dlouhý příběh. V nejhorších případech to byly zákroky zralé na červenou kartu,“ tvrdil Okleštěk.

Zábřeh prohrát nemusel. Nadějně se jevila hlavička Žandy, kterou gólman Peka zpacifikoval jen díky zázračnému reflexivnímu zákroku. Dobré parametry měla také křížná rána Lukase. Brankové zařízení minula o pověstný chlup.

BRANKY: 12. Hloch. Diváci: 100.

ZÁBŘEH: Schubert – M. Lepka (46. V. Holík), M. Žanda, Laštůvka, Lukas – Nádeníček, Okleštěk, M. Novák, Nízký – Antl, Michal Sitta.

LITOVEL – VELKÉ LOSINY 1:4 (0:3)

Ještě ho neodepisujte! Petr „Mojda“ Navrátil nepatří do starého železa. I když může svými tělesnými proporcemi vzbuzovat dojem zakulaceného pantáty, který má nejlepší fotbalové roky za sebou, pořád je pro Losiny důležitým členem mužstva. V Litovli se výraznou měrou podílel na klíčových momentech úvodní části, která rozhodla o všem podstatném.

Po projektilu Šinogla k zadní tyči se prosadil jako dorážející hlavičkář. Už na 0:3 upravoval po spolupráci se synovcem Filipem. Zkušeně si obhodil obránce a čistým průstřelem zajistil svým barvám ještě výhodnější zápasovou pozici.

Aktivitou nešetřil ani mladší z Navrátilů. Ve 33. minutě si naběhl na pas za defenzivní linii a přihrávkou pod sebe zadělal na druhou losinskou branku Davidu Jurkovi. „Do první změny stavu to od nás bylo zakřiknuté, nemohli jsme se najít a Litovel byla jednoznačně lepší. Mojdova trefa nás nakopla. Mohli jsme hrát z bloku a na brejky, což nám vyhovuje. Po pauze šlo hlavně o to, ať jim nedáme čichnout.

Výsledek jsme bránili bez větších komplikací, k ničemu jsme je nepouštěli. Naopak jsme po jedné rychlé akci přidali zásluhou sprintujícího Kuby Zatloukala a přesně zakončujícího Tomáše Indry čtvrtý gól,“ vrátil se do víru dění záložník hostujícího týmu Matěj Šinogl. „Jedinou vadou na kráse je fakt, že jsme neudrželi čisté konto. V závěru jsme si nepohlídali litovelskou standardku. Jinak můžeme být spokojeni. Snad si to konečně začíná sedat,“ doufal odchovanec Šumperka.

BRANKY: 89. Jindra – 27. a 38. P. Navrátil, 33. D. Jurka, 64. Indra. Diváci: 100.

VELKÉ LOSINY: D. Hatala – D. Jurka, J. Zatloukal, O. Žák, Martin Kocourek – Šumbera, Šinogl, Mátl, M. Macek – P. Navrátil, F. Navrátil. Střídali: 59. Indra, 59. Hilbert, 76. Berka.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*