Když (ne)hoří defenzíva

MOHELNICE, RAPOTÍN • Dát tři góly a nebodovat? I když se během fotbalového utkání může přihodit ledacos, bavíme se o spíše neob-vyklé záležitosti. Není divu, že se rapotínské zklamání dalo krájet na velké kusy.

Petr Fišer Bohumil Tesař

KRAJSKÝ PŘEBOR MOHELNICE – LUTÍN 4:0 (3:0)

Mohelnice podpořila dobrou ofenzivní produkci v úplně jiném duchu. Vzadu udržela nulu a dopracovala se k piánkovému vítězství. A to i přesto, že v otevírací čtvrthodině za svým protivníkem zaostávala.

Pomohly jí aut Brulíka, centr Kožely a umístěná hlavička Ryby, jenž úspěšně zakončoval z prostoru malého vápna. Od té chvíle šlo všechno jako po másle. Středopolař Fišara zachytil chybnou rozehrávku Lutína, narýsoval přesnou kolmici vedoucí mezi stopery a Martin Srdýnko zvýšil na 2:0.

Nenasytná mohelnická šelma stále cítila hlad, a tak se hnala za další gólovou kořistí. Dočkala se ve 32. minutě po narážečce mezi Vokounem a Koželou. Brulík poslal do vápna dobrý míč a Daniel Ryba jej dopravil za brankovou čáru nadvakrát.

Bylo to hlavně Rybovo dopoledne. Těsně předtím, než vypršela hodina hry, ukradl Hanákům další jednoduchý balón a zkompletoval hattrick. „Od pětadvacáté minuty se zápasové dění odvíjelo jednoznačně v naší režii. Kvalitu, kterou jsme se ve vzájemném souboji prezentovali, uznala i druhá strana. To je velmi potěšitelné. Za formu v domácích duelech jsme samozřejmě rádi a bylo by fajn, kdybychom ji dokázali přenést i do venkovních utkání,“ přál si vedoucí Mohelnice Radek Vašata.

BRANKY: 19., 32. a 58. D. Ryba, 27. Srdýnko. Diváci: 72. MOHELNICE: Hora – Vokoun, Pinkava, R. Kuba, Linhart – Brulík, Fišara, Pauliny, Srdýnko – Kožela, D. Ryba. Střídali: 46. V. Cikryt, 64. P. Čank, 73. M. Pospíšil.

RAPOTÍN – ÚSTÍ 3:4 (1:3)

„Když se konečně prosadíme střelecky, tak pro změnu osudově tápeme v defenzívě. Je to strašná škoda,“ klopil oči rapotínský trenér Radim Netopil. „Ústí nás vytrestalo z penalty, rohového kopu a dvou brejků. Na rozdíl od něj jsme měli další šance, a to i v deseti, když jsme přišli o vyloučeného Juráše. Tři góly by měly být dostačující k tomu, abychom z domácího zápasu něco vytěžili. Bohužel nám selhala obrana, která doteď fungovala vcelku spolehlivě. V jejím podání to bylo nejslabší utkání. Vyráběli jsme hrubé individuální chyby,“ mrzelo Netopila. „Čtyři kluci hráli hluboko pod svoje možnosti. Když vám selže jeden nebo dva, dá se to nahradit. Jakmile jich vyhoří tolik najednou, většinou to nedopadá dobře.“

BRANKY: 19. a 65. Ševčík, 57. Charvát – 9., 36. a 60. Nehyba, 22. Pančochář. Diváci: 150.

RAPOTÍN: Max – Juráš, D. Scheuter, J. Klemsa, Kupčík, Charvát, Ševčík, Boško, Svačinka, Drozd, H. Hegner. Střídali: 72. B. Hudec, 75. P. Morong, 75. K. Körner.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*