Novinky zábřežské kultury:

setkání s prof. Štreitem, Zbigniewem Czendlikem a vánoční koncert Orchestru Karla Vlacha 

ZÁBŘEH • Většinu akcí, jejichž konání překazila opatření kvůli koronaviru, se podařilo zábřežskému kulturnímu domu přeložit na podzimní měsíce. Posluchači se tak mohou těšit na koncerty Václava Neckáře, kapel Škwor nebo Arakain, divadelní představení s Karlem Rodenem, Zlatou Adamovskou či Petrem Štěpánkem, setkání s Halinou Pawlowskou, pořad pro děti Štístko a Poupěnka nebo na kapelu Black Band známou z televize Šlágr. 

„Vstupenky na přeložené pořady zůstávají v platnosti,“ uvedl jednatel Zábřežské kulturní Zdeněk David. Kromě toho lze již nyní zakoupit lístky na další pořady – mj. na koncert skupiny Rybičky 48, recitály Lucie Bílé nebo sólistky opery Národního divadla Kateřiny Kněžíkové Plachetkové, taneční odpoledne se skupinou Progres nebo na cestovatelskou diashow Jiřího Kolbaby o Norsku. 

„Před pár dny už jsme zahájili prodej na tradiční vánoční koncert, tentokrát v podání Orchestru Karla Vlacha, který bude svým pojetím navazovat na legendární koncerty Orchestru Václava Hybše. Jako hlavní host letošního prosincového koncertu se představí královna české muzikálové scény Leona Machálková,“ informoval David. 

… v RETRU fotograf Štreit 

Světově uznávaný fotograf Jindřich Štreit přijede vyprávět příběhy svých fotografií do kina Retro. V komponovaném pořadu se divákům představí 24. září. 

„Zcela unikátní možnost budou mít naši návštěvníci 5. října, kdy do kulturního domu přijedou besedovat Marek Orko Vácha a Zbigniew Czendlik, a to i o tématech, která mohou znít z úst římskokatolických kněží provokativně či kontroverzně,“ uzavřel přehled žhavých novinek Zdeněk David. (red)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*