Krátce z kultury 32/21

Koncert Kapitána Dema – změna termínu!
ŠUMPERK · V pátek 6. srpna se měl v premiéře uskutečnit open air koncert Kapitána Dema v šumperském Pavlínině dvoře. Z technických důvodů ale musel být přeložený na náhradní termín, kterým je pátek 25. února 2022. Již zakoupené vstupenky na vystoupení tohoto skvělého showmana samozřejmě zůstávají v platnosti.

Náš venkov v Zábřeze
ZÁBŘEH · Další díl pořadu České televize Náš venkov se natáčel v Zábřeze. Tématem bylo vlastní provozování vodohospodářské infrastruktury městy a obcemi. Zkušenosti s přechodem k vlastnímu provozování představil starosta Zábřeha a člen představenstva společnosti Vodohospodářská zařízení Šumperk František John.

Zastav se, člověče!
ZÁBŘEH · Od 27. července jsou v minigalerii Muzea Zábřeh vystaveny fotografie Martiny Steidlové. Autorka fotografické výstavy se nechává inspirovat krásou přírody a přítomným okamžikem. Její fotografie vznikají nejčastěji při procházkách v okolí Drozdova. Obdivovat její krásné fotografie můžete v muzeu až do konce měsíce října.

S Bludovem na muzikál
BLUDOV · Bludovský kulturní dům pořádá zájezd do Moravského divadla Olomouc na muzikál Do naha! Představení se koná 21. října. Přihlášky a informace směrujte na KD Bludov, tel. 583 238 177 nebo 736 609 734. Odjezd od zámku v 17.30 hodin. Cena 400 korun.

Pavlíček v Šumperku v náhradním termínu
ŠUMPERK · Ve čtvrtek 5. srpna měl v šumperském Pavlínině dvoře vystoupit držitel ceny Anděl Michal Pavlíček a Trio. Nejprve pořadatelé kvůli počasí koncert přesunuli do velkého sálu, později oznámili, že se ze zdravotních důvodů odkládá. Nyní se hledá náhradní termín koncertu.

Informační dálnice v Jeseníku
JESENÍK · Mobilní sítě páté generace 5G propojují v Jeseníku zdravotní péči, sociální služby i rozvoj turismu. Praktičtí lékaři oceňují možnost virtuální konzultace zdravotního stavu svých pacientů, chytrá aplikace zase dohlédne na seniory v domovech s pečovatelskou službou. „Informační dálnice”, jak se sítím začalo výstižně přezdívat, spojují Jeseník s moderním digitálním světem 21. století. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*