KRÁTCE Z KULTURY

Na koncerty na dvorek

ŠUMPERK • Loučenský Old Time Jazz Band a TapTýda se postarají o ukončení prázdnin v knihovně T. G. Masaryka. TapTýda zazpívá na knihovnickém dvorku v úterý 25. srpna, jazzband, spolupracující se šumperskou knihovnou od roku 2008, zahraje v rytmu tradičního jazzu v pátek 28. srpna. Obě akce mají shodný začátek v 17 hodin.

Revival invaze startuje 21. srpna

ŠUMPERK • Hned na úvod se návštěvníci mohou těšit na celou řadu oblíbených pecek české hudební ikony Lucie, poté publikum rozparádí legendární Kurt Cobain a jeho americká grunge kapela Nirvana. Na závěr si přijdou na své fanoušci populární české skupiny Kabát, která celý letní mejdan zakončí svým hodinu a půl dlouhým setem. Pavlínin dvůr bude otevřen od 18.30 hod.

Koulefest i Notování opět rozezní Zábřeh

ZÁBŘEH • Pokračování Notování Zábřehem i festivalu Koulefest ohlásili místní pořadatelé. Zatímco Notování s ústředními filmovými melodiemi má zábřežské Masarykovo náměstí opět zaplnit 19. září, loni vzniklý hudební festival Koulefest má v místním kulturním domě na úspěch loňského ročníku navázat 13. listopadu. Pořadatelé jsou přesvědčeni, že termíny už nebudou muset měnit.

Zábřeh poběží pro Románka

ZÁBŘEH • Zajistit finanční prostředky na léčbu vážně nemocného osmiletého Románka ze Zábřeha si dala za cíl skupina místních nadšenců. Ve spolupráci se Zábřežskou kulturní pozve v sobotu 5. září všechny, kteří mají chuť pomoct dobré věci a zároveň chtějí něco udělat pro svoje zdraví, na charitativní Běh pro Románka. Registrovat se bude možné buď před kulturním domem od 13.30 do 14.30, nebo online na e-mailové adrese zabrehdetem@seznam. cz, a to už od 24. srpna.

Dny evropského dědictví oslaví Učitele národů

REGION • Letošní Dny evropského dědictví (EHD – European Heritage Days) nepřinesou jen tradiční otevření památek, ale připomenou také 350 let od úmrtí Jana Amose Komenského. V pátek 4. září se v zábřežském evangelickém sborovém domě v ulici U Vodárny v rámci slavnostního zahájení EHD uskuteční veřejné čtení citátů To nejlepší z Komenského.

Dolnostudénský festival letos netradičně v září

DOLNÍ STUDÉNKY • Hudební festival Hudba bez hranic, letos již 16. ročník, proběhne v netradičním termínu 11. – 12. září. V pátek navečer přivítáme všechny hudební soubory a večer proběhne festivalový koncert se známou populární hudební skupinou ze Slovenska No Name spolu s kapelami Stracené Ráj a Vlny. Sobota pak bude přehlídkou hudebních souborů a mažoretek ze Slovenska, Polska, Rakouska a předních dechových souborů Česka. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*